@prince80: "kanapka" to taki żargon (czy jak to nazwać) z dawnych czasów ze świata komputerów na literę A. Jeśli dobrze pamiętam, mniej więcej oznaczało to "nakładanie" na płytę główną warstw płytek z elektroniką, które mocno rozszerzały możliwości komputera. Miało to niewątpliwe zalety, miało i swoje bardzo poważne wady, PC jednak i tak nie doścignięto, ale to już zupełnie inna historia... :)
U mnie sio2sd zewnętrzne, ale atarek z zewnątrz wygląda jak golas, żadnej ingerencji w obudowę. Brakuje ci tej małej płytki w stereo, która pozwala na przełączanie z poziomu ultimate. Pozdr.
Rocky: O właśnie takie Ataraki mi najbardziej odpowiadają. Piękno stockowej maszyny a w środku hi-end;) Kanapki ala sen chorego na zatwardzenie skunksa /strzelił w środku i kawałki wystają/ zupełnie do mnie nie przemawiają. Właśnie patrzę na te przeróbkę i widzę, że wszytko można ładnie pochować w 65XE. Da się prawie niewidzialną reką rynku zrobić ? - 1mb - sio2sd - stereopokey - to pewnie cieżej - ale żeby jakoś wyglądało?