atarionline.pl Moje (Lotharkowe) Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorprince80
      • CommentTime19 Dec 2014 20:12 zmieniony

Jak mało kabelków :)

pozdrowienia master :)
      • 2: CommentAuthorprince80
      • CommentTime19 Dec 2014 20:12 zmieniony

• 3: CommentAuthorprince80
      • CommentTime19 Dec 2014 20:12

• 4:

CommentAuthorIron
      • CommentTime19 Dec 2014 20:12

Linki u mnie niedzialaja, FF na Androidzie, a co do Lotharka to norma u niego, wszystko ladnie uporzadkowane ;)
      • 5:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime19 Dec 2014 21:12

tenoalejakto. U mnie działają. MacOSX.
      • 6: CommentAuthorbrx

A potem aż strach kichnąć przy komputerze, bo od wstrząsu coś nie styknie i się wszystko zawiesi :)

Żartuję oczywiście, ale dawno, dawno temu sam bawiłem w "kanapkową" rozbudowę kompa, akurat nie Atari.
      • 7: CommentAuthorprince80

kanapkowa??
      • 8: CommentAuthortebe

to ja poproszę jeszcze o wyszczególnienie pisemne zawartości i koszt, zamiast zgadywać co jest co wolałbym kawę na ławę
      • 9: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime19 Dec 2014 22:12

Ja widzę Ultimate'a i Stereo.
      • 10: CommentAuthorbrx
      • CommentTime19 Dec 2014 22:12

@prince80: "kanapka" to taki żargon (czy jak to nazwać) z dawnych czasów ze świata komputerów na literę A. Jeśli dobrze pamiętam, mniej więcej oznaczało to "nakładanie" na płytę główną warstw płytek z elektroniką, które mocno rozszerzały możliwości komputera. Miało to niewątpliwe zalety, miało i swoje bardzo poważne wady, PC jednak i tak nie doścignięto, ale to już zupełnie inna historia... :)
      • 11: CommentAuthorprince80
      • CommentTime19 Dec 2014 22:12 zmieniony

po lewej ultimate dalej stereo(Lotharka) nastepnie sio2sd (w takiej formie pierwszy raz i tym sie chwale (montażem)
      • 12: CommentAuthorRocky
      • CommentTime19 Dec 2014 23:12 zmieniony

U mnie sio2sd zewnętrzne, ale atarek z zewnątrz wygląda jak golas, żadnej ingerencji w obudowę.
      Brakuje ci tej małej płytki w stereo, która pozwala na przełączanie z poziomu ultimate.
      Pozdr.
      • 13:

CommentAuthorhospes
      • CommentTime19 Dec 2014 23:12

Rocky: O właśnie takie Ataraki mi najbardziej odpowiadają. Piękno stockowej maszyny a w środku hi-end;) Kanapki ala sen chorego na zatwardzenie skunksa /strzelił w środku i kawałki wystają/ zupełnie do mnie nie przemawiają.
      Właśnie patrzę na te przeróbkę i widzę, że wszytko można ładnie pochować w 65XE. Da się prawie niewidzialną reką rynku zrobić ?
      - 1mb
      - sio2sd
      - stereopokey - to pewnie cieżej - ale żeby jakoś wyglądało?
      • 14: CommentAuthorRocky
      • CommentTime19 Dec 2014 23:12

Wyjście dźwięku stereo mam rozszerzonym o 2 piny standardowym monitorowym gnieździe Atari (pasuje oczywiście zwykły kabel)