atarionline.pl kasowanie folderu? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorMaciek
      • CommentTime16 Sep 2009 18:09

Kochani,

W jaki sposób można skasować folder używając MyDosa?
      Pytanie drugie: czy w MyDos jest odpowiednik MOVE?

Na pierwszy rzut oka zdawałoby się, że po naciśnięciu delete file(s) wystarczy wpisać D:FOLDER, ale nie działa :(
      • 2:

CommentAuthorsikor
      • CommentTime16 Sep 2009 18:09

Oczywiście, że wystarczy (przed chwilą sprawdziłem), ale jedno ale. Folder MUSI być pusty.
      Robisz tak: kasujesz wszystko z folderu, przechodzisz do katalogu głównego, potem kolejno:
      D
      D:Nazwa_katalogu
      Y
      Wszystko wtedy działa, jak napisałem (przed chwilą dla pewności przetestowałem). Powodzonka.
      • 3: CommentAuthorMaciek
      • CommentTime16 Sep 2009 20:09

z tego co widzę to działa na standardowych obrazach dyskietek, problem dotyczy dyskietek obrazów 16mb (na taką ładuję swoje gotowe programy)... Nie da się nic z tym zrobić? spróbuję jeszcze na emulatorze (na co dzień korzystam z SIO2SD), ale wątpię żebym dostał coś innego niż error 175 :/
      • 4:

CommentAuthorsikor
      • CommentTime16 Sep 2009 21:09

Maciek, nieprawdą jest to, co piszesz - przed chwilą na 16MB ATRze na SIO2SD stworzyłem katalog, po chwili go bezproblemowo usunąłem. Albo coś źle robisz, albo zabezpieczyłeś swój katalog przed skasowaniem - więc najpierw go odbezpiecz, bo innej opcji nie widzę. Jak Ci się nie uda - podeślij mi ATRa na maila, bo nie wierzę, że się nie da. Skasuję co potrzebujesz i odeślę z wyjaśnieniem, co było nie tak.
      • 5:

CommentAuthorsikor

Jeszcze jedno, zajrzyj tu: ->link<- - błąd 175 to próba skasowania niepustego katalogu. Jak napisałem wcześniej - najpierw skasować wszystko w podkatalogach. Inne katalogi też (gdy puste). Najpierw zawartość każdego podkatalogu, później puste podkatalogi, a dopiero na koniec - katalog, który chcesz skasować.
      • 6: CommentAuthorMaciek

Oops, faktycznie miałem w folderze jeszcze jeden pliczek. Faktycznie, wszystko działa, dzięki za info :)

Mam jeszcze jedno pytanie, korzystam czasem z ATRUTIL i widzę, że nie podchodzą dyskietki 16mb, czyżbym znowu popełniał jakiś głupi błąd korzystając z tej aplikacji?