Nie wiem, do której zagadki się odnosisz - Wieczora czy mojej. W każdym razie ciekawi mnie Twój tok rozumowania, bo na razie nie widzę związku z żadną z nich.
Kubo, tok rozumowania OK, ale nie ignoruj proszę innych możliwości odczytania tego samego obrazka, tym razem pasujących do tytułu gry. Jesteś blisko jeśli chodzi o sposób podejścia.
@Wieczór: można np. narysować dwie fazy, w pierwszej OR2 i dłoń chwyta O, w drugiej widać tylko R2 :) Albo iść w tę stronę, którą teraz zaproponowałeś, w każdym razie aby jaśniejszy był podział na "przed" i "po" albo "z X wynika Y".
Adam, a to jakaś znana gra? Bo nic a nic nie przychodzi mi do głowy. --edit-- Dobra, gra nieznana, ale zgadłem z rebusa po kawałku, a dopiero potem zobaczyłem, że jest taka gra :)
Oj Adam, pisze się pęto (<-pętla, pętać, pętlić), a pento jest w nieco innym znaczeniu :), regionalnie czasem (rzadko) się używa takiej formy, ale w słowniku nie ma; ponadto gram ma skrót g.
Dlatego właśnie napisałem o "większym rozluźnieniu rebusowym" (w domyśle zasad) i o przymrużeniu oka. Rebus był bardziej brzmieniowy, co może Cię też (w różnym stopniu natężenia) spotkać przy innych zagadkach, np. przy trudnym rebusie Bocianu :)
Co do grama - przepraszam, było już późno i przegapiłem :/