W tym wątku chciałbym się skupić na dalszym żywocie muzyki z gier oraz wszelkimi innymi ciekawostkami ;) W szczególności chodzi o coś co można zobaczyć, posłuchać, ściągnąć itp.;)
Właśnie znalazłem MP3 i Flac z "a Tribute to Jochen Hippel":
Nie wiem czy tu pasuje, ale oto sam mistrz Hubbard na żywo. W celu odnalezienia znajomego motywu przewinąć na 3:14 (jeśli indeks czasowy w linku nie zadziała)
Mnie zafascynowala muzyka z gry na atari st : Captain Dynamo. Jest tam taki motyw, ktory wlacza sie przy tablicy wynikow, ktorego fragment poczatkowy jest tutaj 5min. 24 sek.
Jesli bedzie mozliwosc zamieszcze calosc (bo tam kilka pierwszych taktow tylko). Mam pytanie: czy to jest muzyka oryginalna czy jakis wczesniejszy motyw muzyczny ? Z czego on pochodzi?
Posłuchajcie lepiej muzyki, która gra na zakonczenie gry, tj od 28:28. Jest naprawdę wybitna i nadaje grze niesamowity klimat sci-fi z przełomu lat 70/80 :) (proponuję posłuchać dłużej, pomimo że jeden z instrumentów momentami nie jest prawidłowo odtwarzany). Oczywiście można też mieć mocne skojarzenia z Commando High Score :D