Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
wieczor:
Ninja Commando, Plastroon, Black Lamp, Cavernia, Zero Wars... Kilka tego było na przyzwoitym poziomie, celowo nie wymieniam polskich, bo to zupełnie inna historia.wieczor:
@nosty: najpierw bym się porządnie zastanowił i przygotował engine do wizualizacjilarek:
Odbiło Wam? Po jaką cholerę mamy cokolwiek udowadniać i kogokolwiek przekonywać do Atari?IRATA4:
Kiedyś na A8 pisanie gier było nieopłacalne ,mało która z ówczesnych znanych firm wydawała gry na A8 np na licencji filmowej ,wśród tytułów multiplatformowych A8 także było olewane i czy przyczyną była architektura komputera ,bo małe zainteresowanie samym sprzętem raczej odpada,atarynek było sporo ,moim zdaniem raczej chodziło o łatwość konwersji danej gry między poszczególnymi platformami ,mniejszy czas pracy w przypadku innych platform jak i dziwna polityka Atari doprowadziły do małej ilości gier na A8,wieczor:
Atari dało wyraźny sygnał i klientom i firmom sotfware'owym że dla nich linia 8-bitowców się skończyła - drobny facelifting, ale rozwoju już nie będzie - za niewiele większe pieniądze można się przesiąść na nową generację.tdc:
I pamiętaj o wielkiej ramce w grach na C64, którą emulatory ukrywają ale prawda jest brutalnaRocky:
świetnie wyglądające obudowy XE.. chyba najładniejsze ze wszystkich 8 bitowców..Krótki:
No i właśnie dlatego C64 jest lepszy do robienia gier - bo tam się siada i robi grę na 8 przeszkadzajek z palcem w CASDUP-ie, a na Atari to się trzeba, psiakrew, najpierw porządnie zastanawiać.TheFender:
Wg mnie panel dyskusyjny na zasadzie "co lepsze jest" - jest bez sensu. Ciekawiej byłoby po prostu poopowiadać jak co się robi na danej platformie, plusy dodatnie i ujemne.greymsb:
Ale właśnie o to chodzi - o widowisko! :) Formuła Atari vs C64 jest przemyślana :)IRATA4:
Dałem się wkręcić w dziwną dyskusje ,ostatnio na temat wyższości jednej platformy nad inną dyskutowałem w 2009 rokuadv:
Współpraca Atari z kilkoma napędami - nie wiem, czy tak można było na C=, z tego, co pamiętam nie.wieczór:
A Commodore jednak był od Atari droższy.