- SOFT mode działa z dzielnikami Pokeya (u mnie na 6) - w SOFT mode działa też ładowanie plików binarnych z szybkim loaderem do binarek. - detekcja ramki komendy sprzętowo i programowo po stronie Javy, dzięki temu ilość wywołań QAndroidJniObject::callStaticMethod() została zredukowana.
Podziękowania dla Drac030 za sio2bsd, w którym programowa detekcja ramki komendy działa od lat, a dzięki udostępnieniu źródeł, wiadomo jak to się robi ;).
Bardzo żałuję, że w mojej Xperia J nie działa OTG (nawet po skopiowaniu odpowiedniego pliku do /etc/permissions), bo twój port AspeQta byłby u mnie w codziennym użyciu...
Szkoda. Faktycznie J1 nie obsługuje USB Host/OTG. Ja przyjąłem zasadę żeby trzymać się z daleka od urządzeń dużych marek, chyba że jasno deklarują w specyfikacji obsługę USB OTG, choć to też żadna gwarancja, bo akurat w przypadku J1 ludzie piszą, że OTG zniknęło po aktualizacji wersji Androida.
Hm, mam wersję 4.1.2, która jest w sumie ostatnią, jaka wyszła i z tą wersją otrzymałem telefon w salonie operatora. Rozejrzę się więc za downgrade'em do starszej wersji. :)