Do potwierdzenia pozostali: pabloz1974 i Czarny_faraon, nie będę już jednak czekał, puszczam sygnał do Video61 o podtrzymaniu naszego zamówienia. Jeżeli koledzy się rozmyśliliście to dajcie znać dla porządku - będę miał najwyżej duble.
P.S. Jeżeli się nie rozmyśliliście to też dajcie znać :)
Montezuma - mam nadzieję, że nie - wysłałem zapytanie do Video61.
update wciągam Cię na listę rezerwową, ponieważ Video61 nie gwarantuje mi wykonania jeszcze jednego Xenophobe w tym zleceniu. Jestem z nimi po słowie, ale bez 100% gwarancji. Ewentualnie, jeżeli go nie zrobią a Czarny_faraon nie potwierdzi rezerwacji do dnia ogłoszenia wpłat, to cart przejdzie do Ciebie - OK?
Ponieważ zbliża się moment wpłat, proszę aby wszystkie osoby, które jeszcze nie wysłały do mnie wiadomości testowej (dotychczas zrobiło to 7 osób spośród Was) na adres e-mail bemwwytnijtokozakmałpawytnijtogmaildotcom (małpa=@ dot=.) który będzie służył do wpłat na moje konto w PayPal - dokonały tej czynności. Wiadomości testowe potwierdzą prawidłowe odczytanie adresu.
Szybki update: Otrzymałem info, że składanie kartów z Xenophobe przebiega bezproblemowo, wszystkie złożone do tej pory działają od pierwszego wsadzenia ;). O ile będzie tak dalej, całość ma być gotowa do piątku :)
Wszystkie carty Xenophobe zostały już złożone i sprawdzone! @ Montezuma - dla Ciebie Xeno też jest :)
W ciągu kilku najbliższych dni gotowe carty zostaną przesłane od podwykonawcy do Video61 i całość naszego zamówienia będzie gotowa do wysyłki. Sądzę, że w przyszłym tygodniu zaczniemy wpłaty.
aktualny status listy:
1. mariuszbox - Xenophobe - Commando - Bruce Lee - Mean 18 - Midi Maze - Venture - Secretum Labyrinth - Matterhorn - Space Journey - Speedo cartridge 2. IRATA4 (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe 3. pabloz1974 (zamówienie nie potwierdzone) - Commando 4. Rastan (potwierdzone zamówienie i @) - Commando - Venture - Xenophobe 5. voy (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe 6. nosty (potwierdzone zamówienie i @) - Commando - Venture - Secretum Labyrinth - Xenophobe 7. string (potwierdzone zamówienie i @) - The Great American Cross Country ROAD RACE (dysk/box) - Necromancer (cart/box) - Xenophobe 8. mpolak (potwierdzone zamówienie i @) - Montezuma's Revenge - Xenophobe 9. mono (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe 10. wieczor (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe 11. Czarny_faraon (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe 12. jerzyw (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe 13. Montezuma (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe
Wszystkie 12 egzemplarzy Xenophobe dotarły całe i zdrowe do Video61. Obecnie trwa kompletowanie pozostałych pozycji i dzisiaj lub jutro zamówienie będzie można opłacić - a to oznacza nadchodzące rozpoczęcie zbiórki :) Proszę o śledzenie wątku - wpłaty chciałbym zebrać w ciągu max 3 dni od rozpoczęcia zbiórki.
OK, paczka zmontowana. Lecimy ze zbiórką - proszę Was o sprawne wpłaty. Sprawdźcie przy okazji czy dobrze wpisałem ceny.
Dla przypomnienia - WAŻNE - przy wpłatach proszę użyć opcji "Send money to friends or family" w przeciwnym wypadku PayPal obciąży mnie prowizją za przelew i trzeba będzie wpłatę uzupełnić lub zwracam pieniądze pomniejszone o pobrane przez PayPal prowizje. W pierwszym rzucie zbieramy na opłacenie zamówionych w Video61 gier, przesyłkę na terenie USA Video61<>Polamer mamy w gratisie. Kiedy paczka znajdzie się w Polamerze dostanę wycenę przesyłki do Polski i wtedy wpłacamy za fracht do kraju. Od razu powiem, że są dwie opcje: droga morska - wolniejsza (20-30dni) ale tańsza oraz droga lotnicza - znacznie szybsza (4-7dni) ale też i droższa. Jak tylko to będzie możliwe, podam jakie są stawki i demokratycznie zadecydujecie. Jeżeli głosy rozłożą się po równo zadecyduję ja. Jak wcześniej wyjaśniłem koszty dzielimy przez ilość uczestników przedsięwzięcia.
Lista wpłat (będą ją edytował po pojawieniu się wpłaty):
1. mariuszbox - Xenophobe...................................................$34.95 OK - Commando...................................................$29.95 OK - Bruce Lee.....................................................$34.95 OK - Mean 18.......................................................$34.95 OK - Midi Maze.....................................................$29.95 OK - Venture........................................................$39.95 OK - Secretum Labyrinth.......................................$39.95 OK - Matterhorn...................................................$19.95 OK - Space Journey..............................................$19.95 OK - Speedo cartridge..........................................$19.95 OK 2. IRATA4 (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 3. pabloz1974 (zamówienie nie potwierdzone) - Commando..................................................$29.95 ANULOWANE 4. Rastan (potwierdzone zamówienie i @) - Commando..................................................$29.95 OK - Venture........................................................$39.95 OK - Xenophobe...................................................$34.95 OK 5. voy (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 6. nosty (potwierdzone zamówienie i @) - Commando...................................................$29.95 OK - Venture........................................................$39.95 OK - Secretum Labyrinth.......................................$39.95 OK - Xenophobe...................................................$34.95 OK 7. string (potwierdzone zamówienie i @) - ROAD RACE (dysk/box).................................$12.95 OK - Necromancer (cart/box).................................$19.95 OK - Xenophobe...................................................$34.95 OK 8. mpolak (potwierdzone zamówienie i @) - Montezuma's Revenge...................................$19.95 OK - Xenophobe...................................................$34.95 OK - ROAD RACE (dysk/box).................................$12.95 OK - Venture........................................................$39.95 OK - 2 x new 3 foot SIO cable............................2x$4.95 OK 9. mono (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 10. wieczor (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 11. Czarny_faraon (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 12. jerzyw (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 13. Montezuma (potwierdzone zamówienie i @) - Xenophobe...................................................$34.95 OK 14. martinez (potwierdzone zamówienie i @) - Commando..................................................$29.95 OK
"pabloz1974" proszę o potwierdzenie zamówienia. Jeżeli ktoś ma kontakt z "pabloz1974" proszę o zapodanie mu tematu finalizowania akcji.
Niby nic, ale podobno przelewy błyskawiczne nie są tak bezpieczne - pośrednicy chętnie zbierają nasze dane logowania: ->link<- Będę musiał dokonać zwykłego przelewu, ale to dłużej idzie.
Mariusz, jestem na kilkudniowym wyjeździe i nie mam dostępu do paypala. Jest inna opcja płatnosci? np przelew?
PS. Z przyjmowaniem takiej ilości wpłat przez paypala to bym w ogóle uważał. Niezależnie od opcji "od przyjaciół i rodziny". Oni są nieobliczalni i mają dziwne algorytmy bezpieczeństwa :/ Potrafią zablokować prewencyjnie konto wraz z środkami (!) i żądać wyjaśnień, przesłania dokumentów itd.
@jerzyw - potwierdzone, lista zaktualizowana @Montezuma - potwierdzone, lista zaktualizowana
Potwierdzajcie proszę swoje wpłaty wpisem w tym wątku.
Dlaczego wpłaty na konto w PayPal - wpłaty na to konto przychodzą dokładnie w takiej kwocie i walucie jak trzeba, a do tego mogę z niego bezprowizyjnie zapłacić Video61 (@voy - dlatego przelewanie kasy z salda PayPala na konto bankowe odpada). Trudność polega na tym, że to konto mogę zasilać tylko z innego konta Paypal a wiąże się to z prowizją. Stąd wpłaty na tradycyjne konto stwarzają pewien problem (konwersji na walutę i prowizji przesyłu pomiędzy kontami PayPal). OK, niech zbiórka potrwa kilka dni dłużej, ale to chyba najmniej problemowy sposób. Ewentualnie mogę dla zainteresowanych zrobić odstępstwo i wykonać przelew pomiędzy moimi kontami a wpłacający pokrywa całość operacji. Zrobiłem małą symulację i na dzień dzisiejszy przy wpłacie za np. Xenophobe $34,95 wyglądałoby to tak:
You're sending with Visa/Delta/Electron x-xxxxx 153,89 PLN Fee 1,66 USD You'll pay 36,61 USD Conversion rate: 1 PLN = 0,2379 USD(153,89 PLN) This rate includes our currency conversion fee.
Czyli koszt wyniósłby zamiast $34.95 > $36,61 (przy obecnym kursie $ w PayPal). Jeżeli ktoś z Was (@Nosty, @mono) miałby takie życzenie to możemy to zrobić (info na wiadomego e-maila, podam rachunek do wpłaty).
Jeżeli chodzi o niebezpieczeństwa w obsłudze PayPal to zamierzam wpłatę podzielić na trzy transze, aby nie transferować zbyt dużej kwoty i nie narazić się na ewentualne "dziwne" ruchy z ich strony.