atarionline.pl ZASILACZ A2600 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime31 Oct 2015 19:10 zmieniony

panowie a ma ktos z was na opchnięcie zasilacza pod atari 2600?? tutaj link do mego zdjecia, poprostu kupilem zestaw za grosze ale bez zasilacza :( wiem ze ma malutkie wejscie prosze pomozcie kto by mial na sprzedanie lub podajcie mi linka z jakiegos sklepu zamiennika dziekuje wszystkim POZDRAWIAM w zalaczniku chodzi mi o kompa z mojego zdj
      • 2:

CommentAuthormiker
      • CommentTime31 Oct 2015 20:10

Zasilacz DC 9V 500mA lub więcej, mini-jack, polaryzacja standardowa. Może być taki "uniwersalny" z n-końcówkami. No chyba, że koniecznie chcesz oryginalny... :)
      • 3: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime31 Oct 2015 21:10

Hej miker,dzięki za odzew wiesz nie musi być oryginał ale ważne aby mi to uciągnal proszę jak byś mógł podesłać linka gdzie mógłbym kupić taki z takim wtykiem jack'sowym aby pasował dzięki wielkie pozdrawiam
      • 4:

CommentAuthormiker
      • CommentTime1 Nov 2015 09:11

Choćby na alledrogo: ->link<-

Tylko pamiętać, by miał tę odpowiednią wtyczkę (jak mała od słuchawek) i, jeżeli ma ustawianą polaryzację" dać plus "do środka" a minus "na zewnątrz" (w razie niejasnego oznaczenia można sprawdzić miernikiem uniwersalnym). No i może niech ma więcej niż 500mA, bo takie zasilacze "od wszystkiego" rożnie trzymają standard. :)

Ale, jak się boisz że coś zepsujesz, możesz spytać któregoś ze scenowych elektroników, choćby Lotharka. On powinien wiedzieć. :)
      • 5: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime1 Nov 2015 10:11

Znalazłem uniwersalny ale ma 1,2a to za dużo będzie ?
      • 6:

CommentAuthormiker
      • CommentTime1 Nov 2015 11:11

Może i mieć 30A, konsola pociągnie prądu tyle, co będzie potrzebować. Ważne jest, by napięcie nie było wyższe niż 9V. No i musi wychodzić prąd stały (DC).
      • 7: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime1 Nov 2015 11:11

Dzięki ci wielkie miker za pomoc, widzę ze jesteś jedyny który z całego forum coś odpisze ;) bo reszta nie chce albo mnie nie lubi mniejsza oto .dzięki raz jeszcze
      • 8:

CommentAuthormiker
      • CommentTime1 Nov 2015 18:11

Nie no, że nie chcą rozmawiać, to bez przesady. :) W sumie okres jest dość szczególny i części użytkowników nie ma/nie mają zbyt wiele czasu na siedzenie na forum.
      W każdym razie daj znać, czy zadziała.
      • 9: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime1 Nov 2015 21:11

Oki odezwę się jak pozalatwiam dzięki :)
    1.  
      Erhlik, jakby co to ja Cię lubię, tylko nie znam się na prądzie więc nie odpowiadam.

Przepraszam.
      • 11: CommentAuthors2325
      • CommentTime1 Nov 2015 22:11

Co do prądu to chwilowo znany elektryk razem z myśliwym reklamują cinkciarza.
      • 12:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime1 Nov 2015 23:11

ja nie odpowiadałem, bo się bałem, że Erhlik to Kilher
      • 13: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime2 Nov 2015 11:11

PriX dzieki haha . Co do zasilacza pod atari 2600 znalazlem cos takiego- bedzie pasowac? ->link<-
      • 14:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime2 Nov 2015 13:11

powinien być 0K, ale cudów trwałości się nie spodziewaj.
      • 15:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime2 Nov 2015 22:11

Dlaczego, to stara dobra transformatorówka. Tylko toto daje napięcie niestabilizowane. Więc idziemy od dołu - włączamy 5V, jak nie działa to 7.5 i już zabangla.
      W środku a2600 jest stabilizator 5V, ale z jakiegoś powodu w jednym miejscu wymagane jest napięcie wyższe...
      • 16: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime12 Nov 2015 15:11

KUPILEM zasiklacz i jak go ustawic?? tam po lewo i po prawo?
      • 17: CommentAuthors2325

Jeśli chodzi o zasiklacz to w kwestii koni i hipoterapii jestem zorientowany w temacie, można pytać.
      • 18: CommentAuthorErhlik

czyli jak ?
      • 19: CommentAuthorErhlik
      • CommentTime12 Nov 2015 16:11

No i jak zwykle zero pomocy ; (
      • 20:

CommentAuthormiker
      • CommentTime12 Nov 2015 18:11

Nie płacz, odpisałem w drugim wątku. :)