Ktoś może kojarzy. Gra znajdowała się na jakimś dysku, który miałem w dawnych czasach od "pirata". Nie zamawiałem jej. Odkryłem przypadkiem, przeglądając zawartość katalogów na dyskietce.
Tytułu gry nie pamiętam.
Gra była napisana przez Niemców (lub Holendrów).
Podejrzewam, że była stworzona w czymś typu "arcade game construction kit", czy przy użyciu jakiejś biblioteki do jakiegoś Basica.
Produkcja rangi public domain.
Kopia Fort Apocalypse. Latało się helikopterem w podziemiach, po jaskiniach, zbierało gości z ziemi i unikało kolizji z przeszkadzajkami, przeszkodami i ścianami :-)
Gra była na Atari ST - grałem na moim 520 STm dawno temu. Przeszedłem nawet pierwszy etap, odkryłem, że jest drugi, załamałem się i dałem sobie spokój (nie było trainera, żeby poćwiczyć).
Czy ktoś z tą grą się spotkał? Nie pamiętam, niestety, tytułu.
Dodam recenzję z ST News: [...] "Spaceport" is the name of a new game programmed by our Eastern neigbours in Germany. Everybody who ever played "Fort Apocalypse" on the Commodore 64 will imediately see the resemblance - I used to be a "Fort Apocalypse" freak myself (over three years ago) so I welcomed "Spaceport" with open arms. [...]
Czyli jest to gra "made in DDR" - kawałek historii!