atarionline.pl Wapniak 2016 - rzutnik z supportem HDMI? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthormiker
      • CommentTime25 Apr 2016 23:04

Witam!

Otóż jest problem. Oba dostępne wapniakowe rzutniki mają, jak się okazuje, wszystkie potrzebne wejścia, oprócz HDMI.

Czy ktoś ma może dostęp do takiego, który ma takie wejście i może go nam udostępnić? Chodzi o podłączenie Raspberry PI.

Alternatywnie, czy ktoś wie, jak podłączyć RPI do rzutnika z VGA/svideo/video(cinch).

Szykuje się jedno compo-niespodzianka, więc nie zdradzę więcej. Proszę tylko o odzew.

Z góry wielkie dzięki.

miker
      • 2:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime26 Apr 2016 11:04 zmieniony

przelotka by się zdała z HDMI na component ale skoro cyfrowego wejścia wcale nie posiada więc należało by zorganizować zrzutkę na to :
      ->link<- Na liście jest ponad 40 osób niechaj każdy (kto może) dorzuci piątala i po sprawie ;-) ,ja mogę przesłać dyszkę :-).
      • 3:

CommentAuthorPecus
      • CommentTime26 Apr 2016 18:04 zmieniony

To jest konwerter na kompozyt a nie komponent. A kompozyt to najpośledniejszy standard, który z resztą ma RPI na pokładzie i przy odpowiednim konfigu taki ->link<- kabelek wystarczy.
      • 4:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime26 Apr 2016 18:04 zmieniony

mnie chodzi o to że na komponent wystarczyła by przelotka jednakże ten rzutnik takiego wyjścia nie ma więc pozostaje Svideo,RGB bądź VGA (ewentualnie jakiś inny chinch) a do tego to bez konwertera się nie obejdzie ,konwertery są różne , ja dałem przykład a @miker niech wybierze .
      • 5: CommentAuthorpaw
      • CommentTime26 Apr 2016 20:04

mam projektor z hdmi ale rozdzielczość tylko 800x600,
      jeżeli się nadaje mogę udostępnić
      • 6:

CommentAuthormiker
      • CommentTime26 Apr 2016 22:04

@paw: Dochodzą mnie sygnały, że wystarczy. Także jeżeli możesz, poproszę.
      :)