atarionline.pl 3.99$ - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime16 May 2016 01:05

Konkurs na grę z jajem zakończony, jednak zwycięska "gra" ciągle nie gra więc zakładam nowy wątek w którym mam nadzieję będę publikował kolejne wersje programu.

Po dwóch dniach pracy... powstała nowa wersja, która wizualnie (doszła tylko nazwa przy "loadingu") i funkcjonalnie nie różni się od pierwszej...

Program jest kilka linijek krótszy, tabele danych zostały zastąpione jedną wspólną, dane zajmują trochę mniej miejsca, a na dyskietce jest dołączone "sdk" (na razie tylko listing głównego programu, który samodzielnie nie zadziała...).
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime13 Dec 2017 01:12

A co z tym ciekawym projektem się dzieje? Jest kolejna wersja, nieopublikowana?
      • 3: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime13 Dec 2017 02:12

Nic, nie... może jeszcze do tego wrócę, ale chciałbym skończyć inne projekty.
      • 4: CommentAuthorszeryf
      • CommentTime13 Dec 2017 02:12

Nie wiem o co chodzi w grze ale wygląda intrygująco. Trzymam kciuki za skończenie.
      • 5: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime13 Dec 2017 03:12 zmieniony

Ta gra to projekt na konkurs, na razie nie ma celu. Koncepcji miałem sporo, ostatecznie ledwo zdążyłem przed finałem złożyć to co jest. Pajączek jest przygotowany do animowania - można to zobaczyć jak się pojawia. Był pomysł żeby działał jak ośmiorniczka, albo żeby nim sterował gracz. Toalety miały być dostępne w zależności od wyboru postaci... Miało być jeszcze więcej grafiki - zwierzaków (część już była w przygotowaniu), główny ekran gry miał przypominać grę planszową... zbyt ambitnie, żeby to wszystko zdążyć i zmieścić w ramach konkursu...

Kolejną pracą nawiązującą do tego projektu była grafika, którą wystawiłem na Wapniaku :)