Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
xxl:
mozna by sprobowac "interlejsu". dwa obrazy na przemian z ustawionymi roznymi luminancjami... jakies tam pole do popisu jest ale nie wiem jakby to wygladalo, pewnie kiepsko.tdc:
Ponownie mamy tryb 8, czyli 1 bit na pixel (bpp), mimo to zaawansowana grafika sugeruje, że możemy swobodnie mieszać 4 odcienie koloru (2 bity)raphis:
Czy ktoś może mi łopatologicznie wyjaśnić, jak w trybie 8 można uzyskać swobodnie 4-odcienie szarości?Adam:
Tak w ogóle w kilku miejscach TDC za bardzo się zapędził podczas tego wykładu, np. podał pewne demo jako przykład uzyskania (w jakiś magiczny sposób?) hi-resowych sprajtów, tyle że w demie możemy najwyżej znaleźć hi-resowe piksele obrazu podkolorowane za pomocą PMG.Adam:
tyle że w demie możemy najwyżej znaleźć hi-resowe piksele obrazu podkolorowane za pomocą PMG.TDC:
To trochę tak jak do małego fiata wstawić silnik z formuły albo z traktora. Jest to dalej fiat czy już traktor?;)QTZ:
No to mamy kolorową grafikę hires i hiresowe duszki ;)bob_er:
@TDC: Odnośnie sprite'ów w hiresie na XE krążysz w okolicach trzeciej prawdy w klasyfikacji ks. Tischnera.tdc:
Dlatego w tym stwierdzeniu ja nie tyle wnikam w kwestie sprzętowe co w historię demosceny (...) (a o niuansach sprzętowych nie mówię absolutnie nicbob_er:
Wiem, fajnie by było napisać, że XE ma jakiegos feature'a, ale jednak tutaj nie ma.QTZ:
Zaplątałeś się. Chyba nie chcesz powiedzieć, że że Fiat z podmienionym silnikiem to traktor? Tak jak mówisz, że grafika z duszkami to duszki?tdc:
To trochę tak jak do małego fiata wstawić silnik z formuły albo z traktora. Jest to dalej fiat czy już traktor?;)QTZ:
że *wygląda* to tak jakby były to duszki w hires i zadziwić kogoś kto nie wie jak to jest zrobioneQTZ:
Ja widzę nie jeden, a sporo powyższych komentarzy...