atarionline.pl Konsola ATARI 2600 Flashback 4 i 75 KULTOWYCH GIER - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Link poniżej, polecam:

->link<-
      • 2: CommentAuthorurborg
      • CommentTime16 Jul 2016 07:07

Czy te bezprzewodowe pady można podpiąć pod zwykłe Atari?
      • 3:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime16 Jul 2016 13:07

można, jak się dorobi odbiornik podpinany pod porty joya.
      • 4: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime16 Jul 2016 13:07

Odbiornik już jest, trzeba tylko to jakoś podłączyć do Atari ;)
      • 5:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime17 Jul 2016 00:07

Precyzja Dualschocka 3/4 mnie się marzy .
      Istnieje możliwość podłączenia pada od Famicoma nie wywalając elektroniki .
      • 6: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime17 Jul 2016 01:07 zmieniony

Tak sobie myślę, że z przodu są dwa porty joystick-a, a więc pewnie się da podłączyć normalne joy-e? A jeżeli te porty mają możliwości jak na małym Atari - czyli można nimi sterować, to gdyby się dało wgrać tam program z zewnętrznego nośnika(?) To podłączając te porty do portów Atari można by prostym programikiem przepisywać wartości z tych bezprzewodowych na te porty (o ile nie są one równoznaczne, ale może wtedy automatycznie są na nie podawane wartości z tych bezprzewodowych?) :)

Znalazłem opis, w którym piszą, że te porty są do wiosełek, ale do "kontrolerów" także.

Tu ->link<- trochę fotek, z których widać dokładnie, że bezprzewodowe piloty działają na podczerwień.

Jest, chyba w Tajemnicach Atari, schemat prostego odbiornika podczerwieni do Atari (zrobiłem kiedyś taki), więc wystarczy zmontować i napisać odpowiedni program rezydentny, rozpoznający kody (ciekawe jak to jest zrobione, że oba joystick-i się nie zakłócają)... ten oryginalny program zapamiętywał kody w pamięci... Podobny program - "key to joy" (oryginalnej nazwy nie pamiętam) - zamieniał klawisze strzałek w joystick i nawet z kilkoma grami działał - pamiętam, że używałem :)

Przypuszczam, że odbiornik od bezprzewodowych padów StarFighter 1 (QuickShot) nie jest kompatybilny z tymi bezprzewodowymi joystick-ami i odwrotnie pewnie (czyli podejrzewam, że nie ma możliwości używać ich razem).
      • 7:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime17 Jul 2016 11:07 zmieniony

przecież były bezprzewodowe do 2600 razem z odbiornikiem wtykanym w port.