Jeszvze raz ja-wybaczcie;) mam atari 800xl I dyskietkę z grami oraz stacje ca 2001 jak włączę kompa to pika i za chwilę wywala boot error hmm jak się odpala zawartość dyskietki? Jaka kombinacja klawiszy itd?
Włączaj kompa z wciśniętym przyciskiem OPTION, który wyłącza BASIC dając ATARI więcej pamięci RAM (niektóre gry bez tej pamięci się nie uruchomią). Ale obawiam się, że Twój problem jest związany ze stacją lub dyskietkami. Czy tak się dzieje ze wszystkimi dyskietkami, które posiadasz?
jeśli dyskietka jest bootowalna to: 1. ustawiasz stacji ID=1 (zworki są z tyłu). 2. podpinasz stację do kompa 3. włączasz stację, wkładasz dyskietkę, zamykasz stację. 4. po kilku sekundach włącz kompa. powinna dyskietka się ładować.
jeśli dyskietka nie jest bootowalna - to musisz załatwić sobie bootowalną.
Obczailem ze jak wcisne option i wl kompa to wtedy mi StartujA czy tak też może być? Id1 pokombinuje jutro a ma pan namiar kto by mi gry nagrał na 5.25 dyskietkę?zapłacę oczywiscie
Ładowanie ze stacji z wciśniętym optionem też jest ok. Naciśnięty option podczas startu systemu wyłącza basic. Czyli co dokładnie się ładuje po naciśnięciu optiona?
inna rzecz, jak Ci ładuje po optionie, to ID jest już 1.