atarionline.pl Sygnał Vido z Analogowego na Cyfrowy - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime8 Jan 2017 14:01

mam problem , potrzebuję konwerter który przerzuci sygnał po niskiej (czincz)wychodzący z Atari na Cyfrowy (HDMI) ,znacie może działający konwerter bądź ma ktoś takowy ???
      Znalazłem w sieci całą masę jednakże nie znalazłem osoby która by takie cuś posiadała i wypowiedziała się na ten temat .
      Możecie pomóc ?
      • 2:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime9 Jan 2017 14:01

Dobra ,to może inaczej ... w ogóle da radę przekonwertować sygnał analogowy wychodzący z A8 na cyfrowy HDMI ???
      • 3: CommentAuthortbxx
      • CommentTime9 Jan 2017 16:01

Tak, można sygnał analogowy AV (dowolny, nie tylko z Atari) przekonwertować na "cyfrowy" zgodny z HDMI.

Dość prosty konwerter z Allegro posiada admin strefapsx.pl - Bodzio.

A jak zależy ci na jakości i możesz zaszaleć z ceną - ->link<-
      • 4:

CommentAuthorCOR/ira4

Dzięki :-)
      • 5:

CommentAuthorMontezuma

Jedynie sluszne rozwiazanie (ze wzgledu na minimalne opoznienie przy konwersji i wysoka jakosc) to japonski Framemeister:
      ->link<-
      • 6:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime9 Jan 2017 21:01

Dzięki ,cena co prawda troszkę poraża ,ale czego się nie zrobi by ATARI NA VR odpalić :-) i nie tylko ,kupiłem nowy TV ,wysoka półka HDR/y 4k(KS7000) i inne bajery a nie ma złącza euro ani componenta więc Wii ,Dreamcast i Atari odpada ... nic z tych rzeczy co 2 Tv w salonie to nie jeden ,znalazłem ciekawy uchwyt i będą oba .

@Montezuma
      a wiesz coś bliżej jak z opóźnieniem jak byś mógł podać wartości tańszych i tego ,tak w przybliżeniu ... kupując Tv zawsze główny atut to niski input lag jak dla mnie to podstawa .Dobrze że przy pro dali możliwość grania po kablu (sam pad bezprzewodowy ma opóźnienie )
      • 7:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime17 Jan 2017 11:01 zmieniony

W taki sposób rozwiązałem problem z sygnałem :-)

Teraz jeszcze poogarniam kable i będzie git .