atarionline.pl Gry z AM, których nie ma AOL - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorGAD ZombiE
      • CommentTime15 Jan 2017 20:01

Znalazłem na Atarimanii trochę gier, których nie ma na AOL. Zakładam, że jest ich znacznie więcej, ale przeglądałem głównie te ze screenami na stronie, które mnie zaciekawiły i wtedy sprawdzałem, czy są w AOL. Może warto by je dodać? Część jest w BASICu, ale niektóre całkiem fajne, a część w innych językach.

Super-Gaertner
      Star_Bird
      Split_der_Taucher
      Rock_n_Rhythm
      Screwball
      Salvage_2001
      Smack_Jack
      New_Life_1.1
      Mission = Carsten Reitz + Homecomputer
      MasterType_Scarborough
      Master_of_the_Mindfire
      Martian_Castle
      Mars_Lander
      Marbles
      M1_Abrams
      The_Lost_City
      Mandarinov_Hlavolam
      Loony_Lander
      APX_Jukebox_Num_1
      Glip
      Creative_Computing_Software_Chase_Games_CS-7511
      Cave_In
      Castle_Antic
      Goblin
      Fire!
      Biscuits_in_My_Pockets!
      Monster_Miner
      Mad_Genius

Jeśli któreś z nich są na AOL, to przepraszam, ale nie sprawdziłem bardzo dokładnie.
      • 2:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime15 Jan 2017 21:01 zmieniony

Spróbuję po trosze ogarnąć temat. :)

Może udałoby się namówić ludzi prowadzących ten serwis na udostępnienie zbiorczej bazy plików na małe Atari? Byłoby wygodniej uzupełniać u nas braki.
      • 3:

CommentAuthorGAD ZombiE
      • CommentTime16 Jan 2017 22:01

Heh, w pewnym sensie to konkurencja, więc nie wiem czy by się zgodzili. Można popytać.
      Bardzo lubię AM za to, że do wielu gier są screeny do pooglądania. Często przeglądam tam gry po screenach i szukam tych, których nie znam albo dawno nie widziałem. Może zaczerpnąć od nich ten pomysł na AOL i jakoś umożliwić tu też przeglądanie gier poprzez screeny, które skutecznie trzeba by było porobić?

Swoją drogą, nie wiem czy jesteś dobrym adresatem, ale czy nie ma szans na rozszerzenie tej wąskiej kolumny na stronie AOL? Cała strona ma szerokość taką, że zajmuje u mnie niecałą połowę monitora i nie da się więcej. A na podstronie z listą gier niektóre tytuły są tak długie, że nachodzą na prawą kolumnę, bo się nie mieszczą..
      • 4:

CommentAuthorvoy
      • CommentTime17 Jan 2017 00:01 zmieniony

To już pytanie do Wieczora. Ja jestem za cienki w te klocki. :)
      • 5:

CommentAuthorGAD ZombiE
      • CommentTime17 Jan 2017 19:01

To może Wieczór zobaczy ten wątek ;)