Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Voy:
Marzy mi się możliwość zapisu w turbo.atariki50:
Krótki, przepraszam. FUJI troszkę :) mnie naprostował. Faktycznie, od twojego Atari800 się zaczęło.atariki50:
A może by tak połączyć wasze umiejętności?FUJI:
Wiem już, dlaczego szybkie AST nie chce działać. Jest za szybkie ;D. Problem wynika z bardzo małych tolerancji szerokości impulsów odpowiadających bitom "0". A właściwie tolerancji szerokości połówek impulsów, bo AST mierzy tylko drugą połówkę. Otóż różnica między wymaganą minimalną i maksymalną wartością wynosi 22 cykle zegara (88-110), natomiast pomiędzy dwiema próbkami dźwięku przy częstotliwości próbkowania 64kHz mieści się 27.7 cyklu zegara.FUJI:
Zastanawiam się jeszcze, w jaki sposób do tego podejść, bo mam wrażenie że emulator przy odczycie resampluje plik do ustawionej częstotliwości audio (max. 65535 Hz).FUJI:
A do Krótkiego na pewno się zgłoszę jak uznam że skończyłem ten etap (zapis do wav), choć się obawiam że sprawa znowu utknie przez brak czasu...Krótki:
FUJI, skoro jak widzę zacząłeś rozgryzać wersję 1010 - czy jest szansa, abyś uzupełnił Atariki o opis różnic w stosunku do wersji XC12?Krótki:
Jedyne co się resampluje to dźwięk do odtworzenia na ścieżce audio. Ścieżka danych jest dekodowana bez resamplowania, niezależnie od ustawienia częstotliwości w Sound Settings. Ba, możesz skompilować emulator --without-sound i też będzie działać.Krótki:
Problem w tym, że Twoje zmiany są tak duże, że ich przegląd wymaga cholernie dużo czasu. Nie masz ty może u siebie jakiegoś git-repo, które byś mógł mi "wystawić", żebym sobie ściągnął i przejrzał zmiany rewizja po rewizji?