Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
michalmarek77:
Prosze, pokazcie mi,jak mozna by tworzyc gry pokroju Uncharted, Skyrim, Batman -Arkham Citi, Modern Warfare, Halo, Gears of War,Dracon:
A propos siegania do portfela - dlaczego gracze praktycznie bez protestow zaakcpetowali tzw. DLC ?jhusak:
Ale żeby gra była fajna - trzeba wysilić mózgownicę. I będą dobre gry, a nie kolejna FIFA czy NBA, czy NFS, czy GTA. Czy morze platformówek dla dzieci.lhuven:
Ja gry i filmy kupuję okazjonalnie, a kolekcjonuję CD więc posłużę się najbliższym mi przykładem: ostatnio przeczytałem kolejny artykuł wieszczący śmierć płyty CD jako materialnego nośnika z muzyką. CD przynoszą coraz mniejsze zyski, zabiła łatwość darmowego dostępu do muzyki. No więc wytwórnie (najwięksi gracze) mają zrezygnować z CD i ich dystrybucji (za wyjątkiem wydań kolekcjonerskich, których nie będzie można kupić w sklepach, a jedynie przez Internet). Muzyka będzie w mp3, a jej dystrybucja elektroniczna. Cieszycie się? Ceny spadną, bo przecież odpadną koszty produkcji, fizycznej dystrybucji, pośredników, itd.? Otóż nie - ceny muzyki w postaci elektronicznej wzrosną. Nadal będziecie płacić tyle co za CD, tylko zamiast tego dostaniecie paczkę mp3, flaków i okładkę/wkładkę w jpg albo innym pdf-ie. Wzrośnie tylko marża producenta/dystrybutora. Ile z tych pieniędzy zobaczy artysta, tak cięmiężony w mrocznej epoce wielkich wytwórni? :)dhor:
Poza tym, bądźmy szczerzy, bo niektórzy żyją jeszcze złudzeniami. Rynek rozrywkowy sięgnął bruku. Produkuje się masowo, dla masowego odbiorcy, w tematyce które się aktualnie najlepiej sprzedaje. Sprzedaż napędza agresywny marketing wciskający ludziom świecące ładnymi opakowaniami gówienka. Sprzedaż napędzają celebryci i inni cyrkowcy.Tenchi:
Ale jak widzisz wielu to odpowiada, wolą ślinić się na fotorealistyczną grafikę zabijającą wyobraźnię imichalmarek77:
Sorry, dopoki ekonomia nie zostanie zastapiona czyms lepszym, innego wyjscia nie ma.michalmarek77:
(pokazcie mi gracza ktory nie czeka na Bioshock infinite)