Proszę o pomoc Po włączeniu magnetofonu na odtwarzanie nie słychać dźwięków audio z komputera towarzyszącym ładowaniu oprogramowania. kaseta się kręci. sprawdziłem miernikiem kable od magnetofonu do wtyczki jest OK. Może ktoś ma jakiś pomysł lub doświadczenie jak usunąć niesprawność? Pomocy!!!
Przepraszam za zbyt mało wyczerpujący opis usterki. Serdecznie dziękuję za przypomnienie braków w mojej pamięci odnośnie obsługi komputera i magnetofonu. Zastosuję się do zaleceń. Jeszcze raz dziękuję. Gdyby jednak coś był nie tak nadal poproszę o pomoc.
...miałem tak po tym jak kombinowałem coś przy wtyczce i prawdopodobnie pomylilem któryś pin ... dźwięk jakiś był ale bardzo cichy ,o dziwo po kilku poprawkach wtyczki dźwięku normalnego nie było nadal ale zaczął coś wczytywać ,kiedy była przerwa w programie(turbo) wyskakiwała kolorowa tęcza i by magnetofon wczytywał dalej trza było szybko wcisnąć albo trzymać wciśniętą spacje bądź start którś przerywało "tęcze" ,magnetofon nie zatrzymywał się .
To jest stary komputer w związku z tym nie posiada turbo. Magnetofon na razie nie działa. sprawdziłem miernikiem połączenie przewodów. Dla mnie wszystko gra. Ale czy koś może ma schemat ideowy z prądami i napięciami na wtyczkach i gniazdach? lub które złącza są do czego (przesył danych, zasilanie itp.)? chciałbym sprawdzić jeszcze tą opcję. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Kosa
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem. Prawdopodobnie uruchamiałem magnetofon w nieodpowiedni sposób. Cóż przez lata nie używałem. Jeszcze raz dziękuję.