Poszukuje edytora pod Linuxa który wspierał by ATASCI. Czy spotkaliście się może z czymś takim? Może jakiś plugin do GEdit'a (lub innego edytora)? Cokolwiek, co pozwoliłoby poprawnie czytać/edytować/zapisywać tenże standard.
Trochę nie tędy droga. Dość męczące przy pisaniu czegoś. Chciałem wykorzystać zewnętrzny edytor, bo te atarowskie, złe nie są, ale przyzwyczajenia robią swoje :/ Po za tym, zabierają cenną pamięć, którą można wykorzystać na program.
Możesz jeszcze zrobić tak - też trochę okrężną drogą: Piszesz skrypcik zamieniający znaki, albo shellowy, tak jak podał mono, albo w jakimkolwiek innym języku. W edytorze Kate podłączasz to jako zewnętrzny skrypt (Run script...). Ustawiasz pasujący Ci skrót klawiszowy. W ten sposób będziesz mógł błyskawicznie konwertować pliki :)
Zawiało ciszą :| Sori, mój błąd. Pomysł Cosi jest "zajer gut" - pomyślę nad nim, jak dorwę Kate. Póki co, zdam się na to co mam - ostatecznie nie jest tak źle (na razie ]:-> ) Może w przypływie natchnienia "skrobnę" coś dla pingwinka... się zobaczy Thnx za rady.