W końcu znalazłem chwilę, by przysiąść do stacji i o dziwo udało się naprawić. Ogólnie jestem bardzo zadowolony stanem sprzętu, bo co tu mówić, działa jak 10 lat temu.
Może ktoś też się zastanawia nad tym zestawem od Kuby. Polecam!
Dziękuję za filmik - zestaw mam ale wciąż się troche boję że zepsuję :-( . Widzę, że rozkręcasz profesjonalnie elektrycznym - ja za każdym razem jak chcę po używać dyskietek muszę rozkręcać ręcznie i dociskać :-( . Pytanie jakie powinny być te małe(nie wiem jak to się nazywa) końcówki do wkrętaka(mam jakiś tani na baterie, ale nie wiem czy działa) żeby wkręcić i wykręcić śrubki? Czy ważne jest jak mocno są dokręcone, czy robisz to do oporu, albo na czas, jakiś punkt?
To żaden profesjonalny sprzęt :-) żona mi sprezentowala na urodziny. Śrubokrętem byłoby dokładnie tak samo. Wszystko miało typowy "gwint" krzyżykowy, więc nie potrzebujesz niczego nietypowego.
Cześć. Naprawiam teraz stacje w której wystąpiła identyczna usterka. Oglądając twój film zauważyłem, że w mojej stacji brakuje sprężyny, na filmie widac ja około piątej minuty. Jakie ona ma zadanie do spełnienia?