Zbieram ostatnio informacje na temat zestawow gier, ktore w latach '80 byly wydawane przez firme ATAREX z bodajze Srody Wlkp. Czy ktos posiada kompletny zbior gier i moze udostepnic liste tytulow, mile widziane skany okladek, ale jeszcze lepiej zrzuty kaset w postaci .cas! :)
Czesc informacji znalezlem na stronie Cas Archive: ->link<-
Nie widze tu jednak wszystkich tytow, nie sa tez podzielone na kasety.
Mam pozgrywane do cas, ale na niektórych są błędy i trzeba by naprawiać. W sumie nic ciekawego, jeśli chodzi o zawartość. Ale jak by ktoś miał coś z brakujących i nie potrzebował to chętnie przyjmę (ludzie są tacy dziwni, że lubią gromadzić zbędne rzeczy ;)).
@FUJI, szacun za pokaźną kolekcję! Ja osobiście kasety Atarexa kojarzę z dzieciństwem. Utkwiło mi głęboko w podświadomości wgrywające się gry z kasety i przesuwającą się reklamę firmy, oferującą "dystrybucję" oprogramowanie :D FUJI, czy możesz udostępnić pliki .cas? Chętnie przyjrzę się zawartości, niezależnie od jakości!
ja też bardzo dziękuję za podzielenie się zbiorem Atarexow :) co prawda w wielu przypadkach pamiętam do tych samych zestawów te niebieskie/czerwone okładki ale zdaje się że czasem dawali z braku innych - żółte, proste wkladki