atarionline.pl Robbo na ZX Spectrum - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorbolo
      • CommentTime23 Oct 2017 14:10

Nie dawno pojawił się longplay wiec wrzucam, radze najpierw poczytac opis pod filmikiem
      • 2:

CommentAuthortdc
      • CommentTime23 Oct 2017 21:10 zmieniony

Jest naprawdę fajna, graficznie prezentuje się świetnie jak na ZX Spectrum. Jednak że jest lepsza od Atari??? (całkowity brak płynnego scrolla) Lepsza bo Robbo jest cały biały? Taki iRobbo :D
    1.  
      Najlepsza była wersja na PC...

"Masz bateryjkę!"
      "Zebrałeś śrubkę!"
      "Znalazłeś klucz do drzwi!"
      "Rozbolał Cię łeb od słuchania lektora"

• 4: CommentAuthor0xF
      • CommentTime23 Oct 2017 22:10

Przesuw w obu osiach, ciekawsze plansze, muzyka na planszy tytułowej. Wg mnie lepsze.
      • 5:

CommentAuthortdc

Nie chcę wchodzić w jakąś wielką polemikę (bo argumentów mam wiele), ale co z tego że jest przesuw w obu osiach skoro nie jest płynny. Jeśli rezygnujemy z płynnego przesuwu co ramkę to dodanie przesuwu w po obu osiach jest możliwe do wykonania na każdym choćby najwolniejszym sprzęcie, więc imho nie ma w tym nic nadzwyczajnego.
      • 6:

CommentAuthormav

Może to sentyment, może jakaś ideologia, ale wg mnie plansze w Robbo się różniły od siebie, każda miała jakiś charakter, a tutaj wszędzie wąskie korytarze i jakoś tak wszystko podobne. Jestem za robbo :)