A 2 grudnia, przy okazji wydarzenia scenowego Dextrosy, będzie spotkanie ludzi skupionych wokół pisma STE-Fan (redakcja, ale nie tylko), a także firmy Atar System. Zapraszam.
Na Dextrosy odbędzie się quiz "Jaka to melodia" (do odgadnięcia) oraz turniej w których nagroda będzie w płynie :) Zupełnie jak w grze Prince of Persia flaszki będą tu i ówdzie. Tak więc, przypomnijcie sobie brzmienie wszystkich platform (C64, Atari, PC beeper, Amiga) i powspominajcie stare gry by móc je odgadywać :)
13.00 Event: Rozpoczęcie // Creonix otworzy imprezę, muza + granie w gry, zapisy do turnieju 14.00 Game: Turniej Dyna Blaster 15.00 Show: POKAZ DEM DOSOWYCH 16.00 Quiz: „Jaka to melodia” - muzyka z retro gier 17.00 Talk: Kaz z atarionline.pl, spotkanie osób skupionych wokół pisma poświęconemu Atari STe - STeFan (redakcja + inni), a także firmy Atar System 18.00 Music: Moduły // Uncle Sam, Ice, Flynn, XTD, Uncle Tom, i inni 19.00 Game: Turniej International Karate+ i inne
Dzisiaj o godzinie 18.00 będzie streaming live ze sklepu Tytusa, między innymi o grze na Atari "07 zgłoś się". Będzie można zadawać na żywo pytania do mnie i Tytusa w sprawie gry :)
Wczoraj byłem u Tytusa na streamie, rozmawialiśmy o nowościach świata Atari, zdradzałem wiele tajemnic powstających projektów, rozmawialiśmy też o najnowszych produkcjach. I tych mniej nowych. No i jak zwykle, było trochę śmiechu:
Dawno temu Grzesiek Gałęzowski podesłał mi informację, że sklep został zauważony i wspomniany w filmiku jednego ze speców od bezpieczeństwa, który ma taką stronę:
Pojawiamy się z Tytusem na zdjęciu u tegoż guru w okolicach 23 minuty filmu, a całość o wrocławskim muzeum Retro oraz sklepie Pixel Retro Shop zaczyna się około 21 minuty:
Już w piątek o 18:00 ja i Patryk pokażemy u Tytusa giereczki z Atari STE. Tak, nie dla ST, ale dla STE. I to te z kilku ostatnich lat. Szczegóły na fejsie, a stream na youtube:
Mafia atarowska wysyła nam pogróżki, że za dużo ostatnio C64 i Amig na streamach... Nie pozostaje nic innego jak tylko udostępnić podwoje naszego sklepu dla Patryka i Kaza z atarionline.pl Będziemy grać w gry na Atari STE z ostatnich 10ciu lat: Escape 2042, Crash Time Plumber, ROx Zero, BeGEMed, R-Type Deluxe. Obejrzymy też parę dem. Wpadajcie w piątek o 18 do sklepu lub na stream: ->link<-
Stone Age Obsession Escape 2042 Roger Anarcho Ride Alien Blast Cannon Fodder Supa Zazai Da! Stardust (preview) Rox Zero Crash Time Plumber The Great Giana Sisters In nihilum reverteris Janek historia małego powstańca Indigo Prince of Persia Unheart Killing Spree Kolmik Xenon 2 Megablast Pie Bill Gates! Bold Pacmania Wings of Death II - Lethal Excess
Zaraz u Tytusa wieczór z grami na Atari ST :) Jak zwykle na kanale Pixel Retro Shop na YouTube, Twitchu i Facebooku. Zapraszam, Grał będzie Tomek Widget Cholewczyński z Atari Muzeum w Poznaniu, jego syn i Tytus.