Wygrzebałem z piwnicy takie ustrojstwo, które jest monitorem mono, VGA, 14 cali. Nazywa się PCM 144 co sugeruje, że pasuje tylko do serii Atari PC. Zdaje się, że biały kruk :D
1. Prawdopodobnie pasuje do conajmniej PC-3, bo wtyczka wymaga wyjścia zasilania z kompa, a PC-3 takie wyjście ma. PC-4 i PC-5 nie wiem - jak ktoś ma to poproszę o zdjęcie tyłu albo informacje, czy jest takie wyjście.
2. Czy ktoś wie, czy będzie współpracować z innymi PC niż Atari? Niby to klasyczne VGA, ale kto wie, co tam Atari jeszcze wymyśliło... :).
3. Czy można bezproblemowo wymienić kabel na normalny zasilający i podłączyć do innych PC? Korci mnie, żeby poprobować VGA mono ze współczesnym pecetem. Ciekawe, jak sobie Wingroza 10 poradzi ;)
4. Jeżeli komuś brakuje takiego w zestawie Atari PC to z chęcią oddam, a z pozostałymi się wymienię na coś innego z Atari.
@Kaz: Możesz podłączyć do PC ale może nie wyrobić z rozdzielczością. Naprawiałem ostatnio podobny też do Atari PC i tak właśnie się podziało. Daj info jak Ci poszły "testy".
Jesionku naprawiałeś mój ! padł podczas SV2k16 gdy był używany jako RealTime Machine .. diagnoza początkowa była marna ale Jesion dał radę i już działa pięknie ! dzięki raz jeszcze :)