W domofonie wejście dźwięku i obrazu są standardowe - chyba PAL - takie są kamery w stacjach zewnętrznych. Rozebrałem taką stację c-400-b - proste jak konstrukcja cepa (nie działał mikrofon, wymieniłem wzmacniacz operacyjny i już działa :) - kamera przesyła do bazy obraz bezpośrednio, a audio pośrednio przez wzmacniacz, w dwie strony. Ot i cała filozofia. Podpinasz się do bazy jako kamera :)
"Ale ale Panowie, to działa w drugą stronę, dzwoniący mnie nie widzi :P" to wiadomo, przecież monitor ze słuchawką wisi w domu, dlatego edytowałem wcześniej odpowiedź do Kaza, bo najpierw myślałem, że on o tym nie wiedział.
Sprawdziłem, że jeśli nawet odbierasz słuchawkę to też jest to 30 - 90 sec. Musiałby ktoś zadzwonić jeszcze raz i wtedy przedłużyć rozmowę (i sesję video). Analogowe urządzenia również wyłączają monitory, niestety tak są zaprogramowane.
kulka wodna, braciszek wymienił domofon na fancy-prancy hi-res lcd a stary wyrzucił, tak bym się tym płaskim kinolem widocznym od wewnątrz pobawił :)))