atarionline.pl Juz kapuje - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime9 Mar 2018 21:03

Ok, programuje, ale co dalej? Za dużo by opowiadać, ale czy ktoś by mi pomógł, jak wydostać się z tego debuggera, i programować serio swoje oprogramowanie. Nie chce nikogo zamęczać, ale ja tym programistom zazdoszczę, bo mi nie działa mad assembler, tak jak trzeba. Chciałbym zaistnieć w waszym świecie, ale jestem kompletnie sam jak ta bania od konfitur. Niech ktoś mi napiszę, jak można znaleźć bratnią duszę ATarowca.
      • 2: CommentAuthortebe
      • CommentTime10 Mar 2018 07:03

wspomnij o środowisko jakiego używasz, Windows/Linux/MAC
      • 3: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime10 Mar 2018 13:03

Windows. Szara myszka jeśli chodzi o oprogramowanie jestem, mam Altira tylko, mad Pascal nie działa. Jeśli chodzi o te cale zamieszanie z kodowaniem, to jest VBXE na szczęście, reszty muszę się domyślać. Jestem uratowany bo jest vbxe, i jest po co grzebać w kodzie, inaczej by były syzyfowe prace. I to wszystko, więcej to obgryzanie paznokci, bo komputer ma swoje ograniczenia. Mam prośbę, gdzie można znaleźć schemat 6502c, tego słynnego salty, bo wszystkiego muszę się domyślać, najlepiej rysunek. O takich rzeczach się nie mówi, ale ten procesor chyba wiele może, tak mi się wydaję.
      • 4: CommentAuthortebe
      • CommentTime10 Mar 2018 15:03

• 5: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime10 Mar 2018 17:03

ok już nie przeszkadzam
      • 6:

CommentAuthorsmector
      • CommentTime10 Mar 2018 18:03 zmieniony

@Cuzz wybacz, ale nie za bardzo można zrozumieć o co Ci właściwie chodzi... Masz Altira, mad Pascal nie działa ale VBXE Cię ratuje... Dla mnie to jakiś kosmos. Na forum jest sporo osób z wiedzą i doświadczeniem. Jeśli doprecyzujesz w czym konkretnie problem na pewno ktoś pomoże...
      • 7:

CommentAuthorTheFender
      • CommentTime10 Mar 2018 20:03

READY_ detected
      • 8:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime10 Mar 2018 20:03 zmieniony

... także mam problem z kompilatorem ,pod win7 nieodpalalny ... :-( i dupa ,a przydał by mi się działający pod win 7 ,tym bardziej że niedługo nie obejdę się bez niego , nie chcę nadużywać uczynności osób które mi pomagają(kodują za mnie) .
      • 9: CommentAuthorodyniec1
      • CommentTime10 Mar 2018 21:03

@TheFender - nie inaczej
      • 10:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime10 Mar 2018 22:03 zmieniony

...nie,no co wy
      Mnie poważnie nie działa .
      • 11: CommentAuthorQTZ
      • CommentTime10 Mar 2018 22:03

Pod Win 7 to możesz zainstalować Win XP mode (można też pod każdym innym systemem, ale wtedy ręcznie).
      • 12: CommentAuthortebe
      • CommentTime11 Mar 2018 09:03 zmieniony

a konkretnie co nie działa? bo u mnie działa, na XP, W7, W8, W10

ogólnie musisz go uruchomić tak, aby miał dostęp do katalogów \base i \lib

np. taki batch używam

REM ustawiam katalog MP, cofam się dwa katalogi wstecz

cd ..\..

mp test\math\sin.pas

REM ustawiam katalog gdzie leży SIN.PAS

cd test\math\

mads sin.a65 -x -i:..\..\base

p.s.

nagle tydzień przed jakimś party dowiaduję się że coś nie działa, na co czekacie, jak coś nie działa to pytać, są odpowiednie wątki

->link<-
      ->link<-
      ->link<-