witam po długiej przerwie. Mam pytanie, naszło mnie na sentymenty. Mianowicie w 1992 r dostałem od rodziców na komunie klon konsoli atari 2600 junior w którym było wgrane 160 gier . chciałbym wrócić do tamtych czasów ze swoimi dziećmi i grac z nimi w 8 bitowe gry. Rozglądam się za kupnem oryginalnego Atari 2600 junior i tu moje pytanie czy oryginalne miały w sobie wgrane gry? jeśli tak to czy gdzieś jest lista wgranych gier? Może ktoś z Was ma do sprzedania zestawik atari 2600 lub klon juniora .
O ile się nie mylę to tylko klony miały wgrane gry. Pamiętaj jednak że podłączanie oryginalnych starych konsol do współczesnych TV jest dość kłopotliwe. By zapoznać dzieciaki z klasycznymi grami polecałbym RetroPi...
Jeszcze mam pytanie. Atari 2600 jaki powinien mieć zasilacz- wiem że 9 v 500 mA wtyk mono mini Jack jednak jaki zasilacz ma być transformatorowy czy impulsowy? stabilizowany czy nie
wprost - nie, i nawet nie ma co przerabiać w samych padach bo jest za mało żył w przewodzie. nie-wprost - da się, poprzez interfejs (S)NESctrl (informacje znajdziesz tu na forum)
W środku A2600 jest stabilizator 7805, który przyjmie do 25V. Można użyć dowolnego zasilacza stabilizowanego 7.5V-12V, min. 0.5A. W przypadku transformatorowego niestabilizowanego to 9-15V. Niemniej napięcie nie może być przemienne.