Hej :) mam pytanko, bo dziura w głowie. Chciałbym sobie przypomnieć pewną grę, z której niewiele pamiętam. Miała chyba często używany sprite ognia (albo podobny). Platformowo-komnatowa. W pewnym miejscu w grze dało się spaść (a może to np. jakaś nieśmiertelność dawała taką możliwość) po czym spadało się w nieskończoność, a na tej planszy można było tylko zbierać monety. Zmieniało się też chyba wtedy tło tych komnat. komuś coś to mówi?
Mogę się mylić z tym ogniem - nie mam 100% pewności jak to było. Ale to też nie Montezuma ;) W tej grze chyba postać i monety były jednak większe. mogło tam być 6 albo 8 rzędów
Opis kojarzy mi się z Crystal Raider. Ogień też był w Twilight World, tam też była dość duża postać, monet nie kojarzę za to, ale kawał czasu w to nie grałem.
Twilight World to nie jest, bo tę grę ogrywałem wielokrotnie i doskonale ją pamiętam. Ale właśnie m. in. z tej gry ogień wydaje mi się, że tam był podobny. Tylko te monety, jak w Mario trochę, takie duże i można było zbierać.
Ogladam Crystal Raidera i kurczę, to mogło być to, ale czy aż tak źle zapamiętałbym, że to jednak nie monety, tylko "to coś co się rusza"? Ale ogień i zmieniające się tło co komnaty pasuje...
nawet w komenatrzu pod filmem z gry jest: I remember a cheat on this game that fill the screen with crystals lol parę innych też na to wskazuje.
Boulder Dash nie. Mr Do była dość popularna na atari, z tego co pamiętam to była na co trzeciaej składance którą udało mi się pożyczyć. Podpowiedź - quasimodo to bardzo dobry kierunek. Dla ułątwienia odsłaniam większy kawałek ekranu gry :
za tego papieża to jakaś kara powinna być,jak nie na forum to mam nadzieję że podobnie skończysz co niemiecki żołnierz który pokusił się o przecięcie szablą obrazu Matki Boskiej.
@IRATA4: "W rzeźbie Maurizio Cattelana papież jest przytłoczony przez ciężar symbolizowany przez kamień, meteor. Dziś, w czasach pełnych sprzeczności i w cywilizacji społeczeństwa nie kierowanego duchowymi celami, Papież bierze na siebie ten ciężar trzymając wysoko krzyż" Taka jest oficjalna wykładnia tej rzeźby i ja też ją tak odbieram. Jest mi przykro że mi źle życzysz, wprawdzie nie wiem co przytrafiło się temu żołnierzowi, ale podejrzewam że nic przyjemnego. edit: z ciekawości szukałem jakiegoś info o tym żołnierzu, czy chodziło ci może o obraz Matki Boskiej Częstochowskiej pociętej przez bandę polski-czeskich rabusiów ?
@VLX nie popadaj w skrajność ..chyba znowu nie tak wszystkich. Sądzac po postach Astrofora jest on negatywnie nastawiony do Kościoła Katolickiego i IRACIE4 chyba cierpliwość zabrakło po tej fotce.