mam na sprzedaż 4-5 płyt główych Atari 65/130xe, te co są kompletne to sprawdziłem i odpalają a te co niekompletne np brak gniazda zasilania, brak jakiegoś układu czy wyrwany element na płycie to nietestowałem cena za sprawną szt to 100zł cena za uszkodzoną/nietestowaną - 60zł
mam też jakąś płytę Atari 520 lub coś podobnego oddam za 150zł
oraz płytę z Atari TT bez procesora 030 oddam za 1000zł
ceny drobnej do negocjacji w wolnej chwili wkleję zdjęcia
W treści ogloszenia ceny podałem 60 i 100 Za sprawna ja uwazam ze po podlaczeniu odpala ekran jest i jakas gre testuje i tyle. +wysylka paczkomat poczta czy kurier 13-18zl
więc tak, mam w sumie 7szt płyt 3szt są sprawne po 100zł 4szt są uszkodzone albo czarny ekran albo brak złącz więc nie podłaczałem, po 60zł wysyłka 13zł poczta/paczkomat, 18zł kurier
wg listy w kolejności zgłoszeń 1. IRATA4 - 1szt sprawna 2. rj1307 - 4szt uszkodzone? 3. ZuluGula 1szt sprawna? 4. jhusak 1szt sprawna?
dobrze rozpisałem? checie najpierw zdjęcia płyt czy wysyłać od razu dane do wpłaty? czekam na deklarację
oprócz tego mam jeszcze 2szt płyt do Atari 800XL są całe ale po podłączeniu jest czarny ekran i nic się nie dzieje cena 100zł/szt za uszkodzoną
Cześć, ja mieszkam w Stanach, mogę zapłacić przez PayPal. Dał byś radę tu wysłać, za ile? Chciałbym mieć komputer PAL. Wziąłbym to sprawę XE i obie XL. Pisz na maila.
Niewiem zawsze tylko placilem poprzez paypal i pewnie tak ale nie wiem jakie koszty sa wysylki do usa i czym w ogole wyslac. Nie mam doswiadczenia w tym temacie. Wolalbym aby komus tu w pl sprzedać.
ja bym wziął te dwie XL jeszcze i jedną sprawną, jeśli ZuluGula zrezygnuje. Mam kilka kompów do odratowania (w sumie lepiej było by, gdyby te płyty były uszkodzone :)
Po zdjęciach widać, że ktoś bardzo okrutnie oddzielał płyty od odbudów (powyginane i powyrywane gniazda, pogięte blachy).
Płyta ST ma modulator więc to pewnie model STM. IMHO na części ...
Jeśli przez siłowe oddzielanie płyty TT ktoś nie uszkodził samej płyty to na pewno warto ją reanimować, nawet w jakiejś zastępczej obudowie, ale: - trzeba dokupić klawiaturę - dokupić procesor - dokupić zasilacz - dopasować jakąś obudowę - duże ryzyko uszkodzonych ścieżek (mikropęknięcia) == masa czasu poświęconego na ew. usunięcie usterek więc (PODKREŚLAM!) IMHO cena trochę zaporowa jak za płytę w tym stanie.
Obstawiam potencjalne wartości: - dla kolekcjonera, "żeby mieć": 200-300PLN - dla kogoś kto będzie ją chciał/mógł zreanimować: 400PLN - dla kogoś kto ma uwaloną płytę w swoim TT (bardzo mały rynek): 500-600 PLN
Oczywiście to mega rzadka rzecz i ceny dyktuje rynek, więc szczerze życzę bogatego, napalonego kupca ;-)
Ok dzieki za info. Plyty sa ze szrotu. Jak nie polamane to działaja. Sam kupuje od znajomego co je pozyskuje a ze tez handluje starociami to jest dobry w negocjacjach i niestety kupuje dosc drogo stad takie ceny. Ja sie ciesze ze mam a dzieki temu macie i Wy. Z atari to narazie to mam. Jak ktos zainteresowany to pisac propozycje ceny albo tu albo na email.
Jak nie sprzedam to sobie zostawie jako ciekawostkę do gabloty.
a jakie ta płyta potrzebuje zasilanie? może coś dobiorę mam procesor motoroli 030 50Mhz nada się? czy jak patrzycie na tą płytę co coś jej brakuje z układów oprócz procka do uruchomienia? podstawka jedna jest do wymiany
tą płytę atari tt zdecydowałem że na dzien dzisiejszy nie sprzedaje, oferowane ceny mnie nie zadowalają. niestety drogo kupiłem, za to będę ją uruchamiał nie jestem w temacie atari więc będę potrzebował pomocy przy uruchomieniu
Jeśli Ci się ją uda uruchomić to oczywiście płyta nabierze wartości. Życzę powodzenia, ale te powyginane blachy nie napawają optymizmem ... Jak się okaże, że ścieżki ucierpiały to czeka Cie masa czasochłonnej zabawy.
Zasilacz możesz na czas uruchamiania zaadoptować z pecetowego ATX (tylko - z tego co pamiętam - tam był jakiś sygnał dodatkowy - potwierdzenie dla zasilacza czy coś takiego). Znajdziesz w internetach bez problemu.
Procek z szybszym zegarem powinien działać stabilnie też na 32MHZ.
Ok zostaly dwie sprawne 65xe i wstepnie sa zarezerwowane. Wolna jest ta 520. Juz ja umylem i postaram sie sprawdzic czy odpala Mam jeszcze inne nieatarowe plyty jak kogos interesuje. Piscie na email to liste wysle.