Mam prośbę o pomoc w znalezieniu tytułów 2 gier. Wpadłem ostatnio na kumpla ze studiów i wspominaliśmy egzaminy zawalone przez gry. Tytuł wątku stąd, że chyba były na PC, chociaż obok w pokojach mieli Atari i Amigi. Pierwsza gra jest z około 1989/1990r roku pamiętam tylko, że szło się w prawo wojownikiem chyba w zbroi i miał miecz, grafika tła to szkielety jakichś dinozaurów. Druga gra to 1994/1995r, miała niesamowite intro, rycerz ścinał głowę smokowi i krew zalewała ekran i pokazywał się ekran startowy. Szczerze z góry dziękuję za pomoc.
Co do gry z intrem gdzie obcina się głowę i krew zalewa ekran dalej szukam. Już nie jestem pewien czy to była ścięta głowa smoka czy rycerza. Gra była bardziej strategią.
Kojarzę coś takiego z tą ściętą głową smoka , z rycerzami to mi się jedynie Moonstone kojarzy którego znam dobrze z Amigi
TO jak krew zalewa główny ekran ze ściętą głową smoka to o ile dobrze te scenę kojarzę i mam niezła zagwozdkę gdyż tytułu nie mogę sobie przypomnieć ... Natomiast ze ścięciem głowy ludzkiej to tylko Amigowski Doman przychodzi mi do głowy . 02:17