porządkuje zbiory i wczoraj odnalazłem kilka płyt na części lub do napraw jak kto woli Atari 520/1040 ST/STFM/FM różne wersje całe lub niekompletne, stanu nie znam, nie testowałem
mogę się też wymienić na inne retro poszukuje Timex 2048 z rozszerzeniem 128kb lub ZX Spectrum +3 mogą być też uszkodzone
trzecia płyta Atari 520 STM C070243 Rev E brakuje 4szt układów Rom reszta układów jest, części złącz brak i jak widać uszkodzone. dodatkowo jakaś płytka z pamięciami ram
chętnych nie ma, chyba za drogo ok to proponuje -20% na wszystkie płyty bo niedługo chyba będę miał kolejne i przydała by się gotówka na kolejne zakupy
Wiesz, ceny może i sensowne, ale mnie np. odstrasza sposób wydobywania tych płyt z obudów ... Jeśli ktoś przy tym pouszkadzał ścieżki to proces reanimacji takiej płyty może zająć naprawdę masę czasu ...
Na płycie STE widać brak wielu elementów w co najmniej dwóch obszarach (obok układu generującego sygnał PAL oraz powyżej slotu pamięci).
Jak masz kontakt z osobą, która oddziela płyty od obudów to uświadom ją, że obniża w ten sposób kilkukrotnie wartość sprzętu. Przecież jak by te płyty (przynajmniej TT, STE) były w obudowach i w nienaruszonym stanie to by poszły od ręki za dużo większe pieniądze.
ps./ Mogę Ci podać szacunek dla płyty STE z mojego punktu widzenia. Dodając do ceny płyty wartość obudowy, klawiatury, zasilacza, stacji FDD i biorąc pod uwagę nakład pracy niezbędnej do jej uruchomienia(+ ryzyko) to dla mnie jej wartość w tym stanie to max 50 PLN. Co do płyt ST(F,M) to rynek nie jest duży. IMHO jak już ktoś kupuje to woli coś z serii STE.
Chyba, że trafisz na kolekcjonera, który po prostu chce mieć płyty w gablotkach, no ale w tym stanie ...