Tak, więc po ostatnim silly... wzięło mnie totalnie i właśnie dziś rozpakowałem swoje 65 XE, golutkie ale zadbane. I tak na pierwszy ogień sio2sd, ultimate no i stero oczywiście. Stąd pytanie, czy pokeya ktoś odstąpi czy mam szukać dawcy organów?
Aktualnie nie ma. Próbowałem sam namierzać zapasy, podesłałem namiary Lotharkowi i jak się okazało, dostawcy kazali mu sobie śpiewać 20 dolców od sztuki.
Drogawo. Czyli szukam dawcy organów. Z ciekawostek, na silly był człek, który miał na stole eclaire oraz otwarte atari 600xl o ile mnie wzrok nie mylił i 2 układy zastąpione minipcb ze scalakami, czyli jakieś programowalne zamienniki. Patrząc na to z linku to będzie GTIA, CPU i POKEY, czy mnie oczy zawodzą? Niestety, dużo z nim rozmawiałem, a nie znam ksywy. Lotharek jak miał, to zdaje się było w sklepie wystawione.
Mam dawcę, 65 XE, podejrzane o padniętą pamięć, Pokey (chyba) OK. Mogę podesłać, free/wdzięczność za wzorcowy konwerter; jak coś to zgadajmy się proszę na privie.
Wzorcowy, no nie mogę :) Druknę to sobie i oprawię w ramki ;) Ja tam wydziergałem sobie sam ten pseudo okienkowy koks, krew pot i łzy, pomocy z nikąd :) Już do Ciebie skrobię.