Jedną z takich gier to jest Xenophobe i poprawiona wersja gry Vicki, czy wiadomo o innych grach, których nie ma w bazie i przyczyn z jakich ich nie ma w bazie?
Vicky w poprawionej wersji jest już od jakiegoś czasu w bazie gier Atarionline. Brakuje za to w działającej wersji Green Beret. Te które są psują się w okolicach 3 lub 4 etapu.
No to się pytałem kiedyś która wersja Vicky jest na 100% poprawna, wówczas nikt mi nie chciał odpowiedzieć. Urborg, wiesz która jest na 100% dobra i czy faktycznie jest na 100% dobra?
Tez się kiedyś pytałem i nigdzie takiej wersji nie było. Jakiś czas temu jednak na tymże właśnie forum była o tym dyskusja i ktoś (nie pamiętam już kto) zapodał wersję działającą. Myślę że wersja z dopiskiem [correct version] to jest ta poprawiona
edit znalazłem wątek na forum z ta dyskusją. Poprawioną wersję odnalazał Vidol ->link<-
@urborg: dziękuję, faktycznie w zalinkowanym przez Ciebie wątku są rozwiane wszelkie wątpliwości i podany jest w załączniku poprawnie działający Vicky. W tamtym wątku jest to dokładniej post nr 40, którego napisał Vidol.
Ze swojej strony dodam, że owszem jest to ten sam plik, który mamy w archiwum atarionline opisany jako: Vicky (1992)(L.K. Avalon)(PL)[cr][correct version].atr
Oba pliki porównałem wg zawartości i są identyczne, a więc to jest ponad wszelką wątpliwość ten sam plik.