atarionline.pl Nowa gra "Albert" - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorPecet
      • CommentTime23 Sep 2021 10:09

Dynamikę może zostaw, tylko jeśli dobrze pamiętam, dla mnie lekko irytujące były zaokrąglone końce platform z których się spadało. Dobrze pamiętam?
      • 2: CommentAuthorkski
      • CommentTime23 Sep 2021 10:09 zmieniony

Było dodane opóźnione spadanie z krawędzi platform po uwagach. Można się wybić wręcz już z powietrza.
      • 3:

CommentAuthorMq
      • CommentTime23 Sep 2021 11:09 zmieniony

Co do spadania z platform, to faktycznie z tego co zauważyłem był to problem na początku, ale ostatnia wersja 1.02 poprawione to ma i się nie spada tak łatwo już.

Z tym skakaniem w biegu w level 8 w takim razie spróbuję jeszcze i wrócę do gry. Dzięki za podpowiedź, sorry że się uniosłem, ale miałem chęć grać dalej w Alberta, bo fajny, a brak wyważenia trudności sensownego popsuł mi zabawę :-)

Edit: faktycznie jak pisał irata wystarczy wcisnąć i trzymać fire i się przeskakuje cały szereg tych platform, za pierwszym podejściem przeszedłem to jak już wiedziałem o co chodzi:-)
      Tak że w sumie to przepraszam za zamieszanie, bo to rzecz, na którą gracz powinien wpaść sam, ale ja nie jestem wytrawnym graczem:-)
      • 4:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime23 Sep 2021 17:09

@ kski no co ty,nie rezygnuj !!!!!!!!
      W Mario masz dynamikę i dalekie skoki(jak się postać rozpędzi)nie wspominając o Sonicu,ta gra ma szansę stać się takim tytułem i nie jest chamską zrzyną z Mario jak Giana Sister (BLE).
      Jest ok i niech będzie lepiej,a jak chcesz to mogę grę testować.
      • 5:

CommentAuthorMq
      • CommentTime23 Sep 2021 23:09

Ja też uważam, że ta dynamika jest fajna. Może by można trochę coś tam ulepszyć, z testerami-graczami wytrawnymi poćwiczyć i wykombinować co się da ulepszyć, ale nie rezygnował bym z tego, bo to faktycznie grę wyróżnia, a przecież chcemy nowych gier na Atari, a nie wszystkich takich samych.
      • 6: CommentAuthorrosomak
      • CommentTime25 Sep 2021 09:09 zmieniony

Ta grę wyróżnia dynamika, rezygnacja z niej to mega błąd, a testerzy jak Irata4 i inni wytrawne gracze to świetny pomysł
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime15 Nov 2021 16:11 zmieniony

Gra, a właściwie pudełko, poszło już do drukarni. Program na carta, nieco rozbudowany i poprawiony w stosunku do oryginału, też już gotowy. Pudełko wygląda tak:
      • 8:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime16 Dec 2021 14:12

• 9:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime18 Jan 2022 21:01

I jeszcze filmik o "Albercie" pojawi się w czwartek o 18:30 u kolegi Ravena:

• 10: CommentAuthorRiverRaid
      • CommentTime19 Jan 2022 20:01

Czy przewidziane jakies znizki dla forumowiczów, czy cena z alledrogo?
      • 11: CommentAuthorDuddie
      • CommentTime20 Jan 2022 11:01

15% zniżki: zamowienia@retronics.eu
      • 12:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime11 Sep 2024 19:09