Witam. Jako że ostatnio stałem się posiadaczem nowego Atari postanowiłem pochwalić się ale, nie znalazłem takiego wątku więc zakładam nowy. Chciałbym żeby każdy kto zdobędzie nowy sprzęt pochwalił się tutaj. Fajnie by było jakby pokazać zdjęcia i krótki opis.
Czemu marna podróbka super sprzęt :) Ja swoje foty też szukam ale nie mogę odszukać, ale zdobyłem ostatnio na strychu przy remoncie dachu Atari 65XE i hmmm Amigę CDTV bez pilota i monitora. Wspaniałe to że obie maszynki po wstępnym oczyszczeniu działają, tylko niestety w atarce kilka klawiszy martwych, ale z tym sobię poradzę :)
No nie do końca w komplecie bo brakuję dysku twardego i monitor nie od tego zestawu. Ale nie marudzę :) Podejrzewam że został wyrzucony bo klawiatura nie działała ponieważ jakiś gamoń zalał ją czymś lepiącym. Pół dnia ją szorowałem ale działa :) Cieszę się szczególnie z monitora bo nie miałem oryginalnego Atarowego zwłaszcza że kolorek :)
... spokojnie ,aż tak daleko się nie wybieram:-),interesują mnie niemieckie duże giełdy staroci ale nie szukam na nich komputerów ....no ,może trochę ;-).
@Kaz Niestety bez kabelków i zasilacza.Nawet nie mam jak sprawdzić czy działają. A miejscówka ta sama kosz na elektrośmieci. Tam więcej rodzynków jest ale jakimiś playstejszynami to d... nie zawracam ;)
A ja znalazlem na śmietniku tylko Xboxa Cristal - całego w piachu. Nadaje się tylko na dawce "budy". Ale kiedyś koło roku 2014 'upolowałem" za 20 pln Atari 65 xe z magnetem wersja box;) ps. Arti - wersja floppa to ta najlepsza. "Długi japoniec" - ta z długim ejectem, mechanizm dużo lepszy od późniejszego Tajwana