Planetary defense to jedna z moich ulubieńszych gier na XE :). Chyba już nieistniejące 'Zeus apps' zrobiło wersję na Androida (którą zainstalowałem, jak jeszcze dostępna była) - sporo tam urozmaiceń jest, ale cel nadal ten sam - latasz dookoła planety i ją bronisz.
Mi chodzi po głowie zrobienie wersji na ST(e?), ale ten projekt musi się w kolejce ustawić :( - bo jestem zawalony.
@Kaz to jakie masz już w kolekcji ? lubię takie ciekawostki,choć często twórcy remaków pomijają bardzo istotne,często subtelne szczegóły,przez to psują klimat i wyjątkowość oryginałów,może nie dotyczy to tak starych gier,ale w przypadku gier z Playstation takie działania często mają miejsce,kupuję reamake na PS4 dla jakiegoś smaczku a później okazuje się że tego nie ma. Na przykład zerknij od 40 minuty i 50sekundy versus 40:22 ,takich szczególików jest znacznie więcej i w różnych remakach,grafika to nie wszystko,jak na przykład w Shadow od Colossus jest na początku scena jak deszcz pada na liście te od niego się uginają a temu zjawisku towarzyszą dźwięki pianina (oryginał PS2)a później w remaku to zostało pominięte to niestety niesmak duży pozostaje. Dla tego nie przepadam za remakami.
Elevator Repairman (biegamy na lewo i prawo i unikamy wind... ma 2kb i jest muzyka :D
Frogs and Flies (calkiem przyjemna gra z żabami ;) skaczemy i językiem łapiemy muchy)
Galactic Chase (Mój ulubiony klon Galaxiana ma Małe Atari)
Potem mamy klasyki: Kaboom! Keystone Kapers River Raid QIX
a blizej granicy 10kB np. mamy jeszcze swietne
Death Star Battle (Star Wars) - Chyba moja ulubiona gra z motywem Gwiezdnych Wojen
oraz jedna z moich ulubionych strzelanie gdzie Atari pokazuje pazur - Attack of The Mutant Camels (gra głupia jak but ale rozwalanie kolosalnych wielbłądów miało swój urok :)
Attack of The Mutant Camels- nie taka znowu głupia,fajny motyw z hiper prędkością...no trochę trudne. Było jeszcze "Revenge Of The Mutant Camels" i za dzieciaka w to trochę grałem,ale to już długa gra. @Kaz filmik zamieściłem dla przykładu.