@mav - jest nareszcie idealnie, tak jak u mnie :) Nie używam znaków poza ASCII w ogóle teraz (oprócz 'ó' dla bomby która wydaje się być w tym zestawie znaków)
Fajowe! :D Gra się dziko, tak przy zmniejszonej widoczności elementów, tak jakby to była nowa gra. No i plansze wydają się zupełnie nowe, gdy są obrócone :D
@astrofor pełne ściany też mi się bardziej podobały, ale widać wyżej jak to działało. Pewnie kwestia znaleznienia fontu o stałej szerokości który będzie zawierał wszystkie potrzebne znaki. Ja na razie odpuszczam dłubanie w tym, jak ktoś chce się pobawić to zachęcam - projekt jest w końcu open source :) i mogę ewentualnie podpowiedzieć jak to postawić sobie lokalnie. Wydaje mi się że po sensownym dobraniu fontu (pełne ściany + sensownie dobrane inne znaki unicode) + to przeskalowanie o 200% w poziomie które jest teraz sprawiło by że to Robbo było by całkiem grywalne :]
Można zadivować każdy znak dać mu harcodowy width, i text-align:center, tylko czy to nadal będzie ascii dla purystów? Można też przekształcić odpowiednio długi kawałek ściany: MMMMMMMMMMM w M***** ***M.