Witam, mam do sprzedania atari 130xe, stacje dysków ca ( niestety klapka się już nie zamyka ...) , magnetofon 12 bodajże, monitor mono philipsa do tego jakieś kartridże, jakby ktoś był zainteresowany gazety ( tajemnice atari ale troche zszargane ... ) do tego troche literatury ( biało czerwono białe książki + takie ze spiralą ) jest to zestaw mojego ojca który chciał to dać do przysłowiowego kubła może ktoś się zainteresuje i uratuje to przed wysypiskiem ( nie przypilnowałem i już drukarka lc20 stara poszła na smieci .... ) Atari się włącza ale chyba kabel do monitora jest walnięty bo nic się nie pokazuje. sprzęt 'szafowany' nie leżał w piwnicy czy innym struchu. Proszę o ewentualne pytania w wątku jak coś to kontakt mailowy na xian@poczta.fm.
Ja ze swej strony mogę dać 200 zł za komputer + stacja + magnetofon + kartridże. I sprzęt nie wyląduje na śmietniku, zostanie naprawiony i pewnie pójdzie dla kogoś naprawdę zapalonego, bądź jako prezent lub nagroda. Monitor cz-b jako klamot (chyba, że jakiś klasyk) jest nic nie wart.
Przebijam: 220zł I też obiecuję że naprawię, co więcej mam już zapaleńca w postaci siebie samego, i jeszcze dorzucę fotorelację z naprawy na forum:-) Do kiedy można licytować? Gdzie to jest do obejrzenia i odebrania ewentualnie?
PS. Czy ta drukarka Star LC20 leży jeszcze w tym śmietniku? Kurde szukam sobie takiej już od dość dawna, a one albo w kosmicznych cenach, albo niekompletne, albo w śmietniku niewiadomym...
To ja dopłacę 50 zł do oferty Kuby, żeby mógł wykonać swój plan. Podoba mi się taka inicjatywa. Czyli Kuba możesz licytować w tym przypadku za 250 zł albo +50 do każdej swojej oferty :)
A może zrobimy zamiankę ? Dam ci za ten zestaw sprawną Amigę 500+ plus pudło dyskietek ,ewentualnie mogę dorzucić przelotkę dla IDE i podepniesz sobie CF/ke jako HDD. Ewentualnie Sega Mega Drive 2 plus kilka gier .
...co moment słyszę jak ktoś wyrzuca C64,Nesy,Carty ,gazety ... dobrze że zlikwidowali pojemnik na elektroodpady z pod mojego bloku , bo korciło i z raz tam zajrzałem ...
Od jakiegoś czasu najgorzej jest na dużych giełdach , ludzie ściągają śmieci z Niemiec już się nauczyli i to co wygrzebali odszukują w internecie ,po czym żądają chorych cen za niesprawdzony ,zalany deszczem złom - ostatnio byłbym posiadaczem Atari 800XL -proponowałem 100zł za niesprawdzony złom ,ale więcej już tyle nie zaproponuje-gość mnie wyśmiał i wołał minimum 200zł ,kazałem mu się jebnąc w głowe tym komputerem i poszedłem dalej znajdując .... powiedzmy piękne C64 z Magnetofonem i zasilaczem za 60zł które działa. Dzięki temu mam drugiego SID/a :-D .
Niebawem sam jadę na Niemcy i rozejrzę się za złomem .
Ehh panowie widzę śmieszki. Chciałbym to sprzedać całościowo żeby się nie dziergać no i odbiór osobisty bo dość tego jest a słać przez 'klatkę z gorylami którę ćwiczą kosza każdą paczką' to mi się nie widzi. W związku z pytaniem jakie książki wstawiam część pierwszą. Nie mam za bardzo czasu teraz ale do końca tygodnia zrobie zdjęcia i też wstawie tutaj. Książki 1 część
Instrukcja do programu Syngraph - wydawnictwo bonus - spirala Mapa Pamięci Atari XL/XE Dyskowe systemy operacyjne - Wojciech Zientara Instrukcja obsługi atari - Narcyz Janas - broszura ATARI Logo - komputerowe przygody - Ryszard Tadeusiewicz Co można jeszcze zrobić z komputera Atari XL/XE Jerzy Zaskiewicz Elbląg 1991 - broszuropodobne Synfile+ wydawnictwo oskar - spirala Nauka programowania w Basic tom 4 - wyd. oskar - spirala Nauka programowania w Basic tom 2 - wyd. oskar - spirala Języki Atari Xl/XE - Wojciech Zientara BUG/65 PalamaPress 1991 Programowanie Mikroprocesora 6502 Rodnay Zaks część 1 i 2 ( w jednym kawałku ) spirala Atari Basic XL - Ośrodek Doskonalenia Kadr Technicznych Bug 65 wyd. oskar - spirala Logo Atari - Bronisław Fetraś Techniki Atari zabezpieczanie programów George Morisson ( szara okładka zeszyt klejony druk jednostronny stron 80 ) The Print Shop instrukcja wyd. Bonus Poradnik użytkownia Atari Xl/Xe- SEOTO Atari Basic - Ośrodek Doskonalenia Kadr Technicznych ( styrana przez młodego mnie ) Intern Atari - wyd. Bonus ( antic, gtia , pokey, pia ) - spirala w formacie a4
Mapa Pamięci Atari XL/XE Dyskowe systemy operacyjne - Wojciech Zientara , Nauka programowania w Basic tom 4 - wyd. oskar - spirala Nauka programowania w Basic tom 2 - wyd. oskar - spirala Języki Atari Xl/XE - Wojciech Zientara
Wiem że nie chcesz rozwalać zestawu jednakże cholernie mi zależy na tych książkach ,ile byś za nie chciał ,podjadę jak będzie trzeba .
Ile chcesz za te wymienione ? Ile za calość ? Ile za komputer w raz z osprzętem(stacja ,carty)
Książki - druga część :P sorry że to robie w ruskim porządku. Mac 65 - Palma Press Syncalc instrukcja - wyd oskar - spirala Atari 800 xl - wyd oskar - spirala Mac 65 - Oskar - spirala Poradnik Programisty Atari - Wojciech Zientara - stan krytyczny Języki Atari Xl/XE - Wojciech Zientara Programowanie Mikroprocesora 6502 - Rodney Zaks - część 4 - spirala Język Maszynowy Atari XL/XE - Palmapress Jan Ruszczyc - Assembler 6502 - SEOTO Wojciech Zientara - Poradnik Programisty Atari Rembrant Instrukcja - wyd. Oskar - broszura Nauka programowania w Basic - tom 1 - wyd. Oskar - spirala Mapa Pamięci - Oskar - spirala Grafika Atari - Oskar - spirala Grafika Atari dla Zaawansowanch - oskar - spirala Nauka programowania w Basic - tom 3 - wyd. Oskar - spirala Edytory Tekstowe dla atari - Ryszard Tadeusiewicz
Więcej na razie chyba nie ma ale będę grzebał bo jest po prostu bałagan i muszę przebierać przez książki o kotach i architekturze górnego meksyku.
Chce pokazać co chce sprzedać żeby było wiadomo co się kupuje naszło mnie wczoraj że sprzedam a trochę mnie to przerosło i muszę trochę to ogarnąc. A cena? Powiedzmy że w tym dziale był atari + magnet za 350 zł i byli chętni. A tu jest jeszcze stacja, monitor, książki. Widać że stacja ma trochę większą wartość niż 100 zł dlatego też chciałbym to wszystko pookładać , pokazać i wtedy podać cenę.
Ta instrukcja do RAMBrandt'a by mnie interesowała. Ponieważ to jest jednostkowy drobny drobiazg, to nie chcę kolegi zajmować. Czy ktoś kto zakupi pełną kolekcję dałby mi znać i podzielił się instrukcją? Lub zeskanował?
Edit: Czy to jest to: ->link<- ? Jeśli to co innego to chętnie zaoferuję 20 zł.
zawsze jakiś głodny się znajdzie ;) Wszystko ma wartość taką za jaką znajdzie się chętny ,ale moim zdaniem większość cen starych komputerów/konsol jest mocno przesadzona,nawet nie wiem czy dałbym połowę . Teraz pojawiła się fajna moda wśród kolekcjonerów na zamianki , a przynajmniej ja trafiłem na takich kolekcjonerów , właśnie robię niezły myk by zdobyć Falcona 030 ,kosztował mnie będzie mało kasy ale dużo zachodu gdyż muszę załatwić specyficzny sprzęt na zamianę ,który taniej mogę zdobyć z kolejnej zamiany za rzeczy które akurat posiadam , problem w tym że wolę znaleźć i kupić kolejne niż oddać swoje :-) . Ostatnio szukałem Pokeya i przy okazji komputerów Atari , poznałem sporo osób co trzymają Atarynki czekając na lepszą cenę, i leżą w piwnicach żółknąc od wilgoci .
poznałem sporo osób co trzymają Atarynki czekając na lepszą cenę,
I to jest smutne. Jedni maja sterte kompow w piwnicy i nawet nie spojrzal na nie, a inni miesiacami szukaja. Ja nie znalazlem sensownego cenowo w dobrym stanie w PL i sobie sciagalem z USA.