atarionline.pl Sprzedam atari 130xe - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorxian
      • CommentTime16 Oct 2019 15:10

Witam, mam do sprzedania atari 130xe, stacje dysków ca ( niestety klapka się już nie zamyka ...) , magnetofon 12 bodajże, monitor mono philipsa do tego jakieś kartridże, jakby ktoś był zainteresowany gazety ( tajemnice atari ale troche zszargane ... ) do tego troche literatury ( biało czerwono białe książki + takie ze spiralą ) jest to zestaw mojego ojca który chciał to dać do przysłowiowego kubła może ktoś się zainteresuje i uratuje to przed wysypiskiem ( nie przypilnowałem i już drukarka lc20 stara poszła na smieci .... ) Atari się włącza ale chyba kabel do monitora jest walnięty bo nic się nie pokazuje. sprzęt 'szafowany' nie leżał w piwnicy czy innym struchu. Proszę o ewentualne pytania w wątku jak coś to kontakt mailowy na xian@poczta.fm.
      • 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime17 Oct 2019 11:10

Jakieś oczekiwania cenowe masz?
      • 3:

CommentAuthorCOR/ira4

... bo jak darmo to ,z resztą stary grat , 50 zł mogę dać i przyjadę po te elektrodpady ;) .
      • 4:

CommentAuthorlaoo

O panie, za utylizację takich elektrośmieci to się płaci nie małe pieniążki. Ja bym po rękach całował, że ktoś chce przyjechać i zabrać ten złom ;)
      • 5:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime17 Oct 2019 12:10

Żarciki się Panów trzymają, oj trzymają :D
      • 6:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime17 Oct 2019 12:10 zmieniony

Ja ze swej strony mogę dać 200 zł za komputer + stacja + magnetofon + kartridże. I sprzęt nie wyląduje na śmietniku, zostanie naprawiony i pewnie pójdzie dla kogoś naprawdę zapalonego, bądź jako prezent lub nagroda. Monitor cz-b jako klamot (chyba, że jakiś klasyk) jest nic nie wart.
      • 7:

CommentAuthorMq

Przebijam: 220zł
      I też obiecuję że naprawię, co więcej mam już zapaleńca w postaci siebie samego, i jeszcze dorzucę fotorelację z naprawy na forum:-)
      Do kiedy można licytować?
      Gdzie to jest do obejrzenia i odebrania ewentualnie?

PS. Czy ta drukarka Star LC20 leży jeszcze w tym śmietniku? Kurde szukam sobie takiej już od dość dawna, a one albo w kosmicznych cenach, albo niekompletne, albo w śmietniku niewiadomym...
      • 8:

CommentAuthorKaz

To ja dopłacę 50 zł do oferty Kuby, żeby mógł wykonać swój plan. Podoba mi się taka inicjatywa. Czyli Kuba możesz licytować w tym przypadku za 250 zł albo +50 do każdej swojej oferty :)
      • 9:

CommentAuthorCOR/ira4

na jakim śmietniku , to trzeba zutylizować ;) to zagrożenie ,technologia tęczowego prostokąta ....

PS.jhusak
      jak ci się nie duda naprawić a kupisz to chętnie odkupię od ciebie Carty ,stacje,GTIA i Pokeya :-) .Poważnie.
      • 10:

CommentAuthorpabloz1974

dam 350 pln
      • 11:

CommentAuthorCOR/ira4

A może zrobimy zamiankę ?
      Dam ci za ten zestaw sprawną Amigę 500+ plus pudło dyskietek ,ewentualnie mogę dorzucić przelotkę dla IDE i podepniesz sobie CF/ke jako HDD.
      Ewentualnie Sega Mega Drive 2 plus kilka gier .
      • 12: CommentAuthorCezik

Ja gazety... Bo sam durnym będąc wyrzuciłem lata temu. Zresztą - e-mail w tym temacie poszedł wczoraj od razu po dodaniu ogłoszenia.
      • 13:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime17 Oct 2019 13:10 zmieniony

...co moment słyszę jak ktoś wyrzuca C64,Nesy,Carty ,gazety ... dobrze że zlikwidowali pojemnik na elektroodpady z pod mojego bloku , bo korciło i z raz tam zajrzałem ...

Od jakiegoś czasu najgorzej jest na dużych giełdach , ludzie ściągają śmieci z Niemiec już się nauczyli i to co wygrzebali odszukują w internecie ,po czym żądają chorych cen za niesprawdzony ,zalany deszczem złom - ostatnio byłbym posiadaczem Atari 800XL -proponowałem 100zł za niesprawdzony złom ,ale więcej już tyle nie zaproponuje-gość mnie wyśmiał i wołał minimum 200zł ,kazałem mu się jebnąc w głowe tym komputerem i poszedłem dalej znajdując .... powiedzmy piękne C64 z Magnetofonem i zasilaczem za 60zł które działa. Dzięki temu mam drugiego SID/a :-D .

Niebawem sam jadę na Niemcy i rozejrzę się za złomem .
      • 14: CommentAuthorxian
      • CommentTime17 Oct 2019 13:10

Ehh panowie widzę śmieszki. Chciałbym to sprzedać całościowo żeby się nie dziergać no i odbiór osobisty bo dość tego jest a słać przez 'klatkę z gorylami którę ćwiczą kosza każdą paczką' to mi się nie widzi. W związku z pytaniem jakie książki wstawiam część pierwszą. Nie mam za bardzo czasu teraz ale do końca tygodnia zrobie zdjęcia i też wstawie tutaj. Książki 1 część

Instrukcja do programu Syngraph - wydawnictwo bonus - spirala
      Mapa Pamięci Atari XL/XE Dyskowe systemy operacyjne - Wojciech Zientara
      Instrukcja obsługi atari - Narcyz Janas - broszura
      ATARI Logo - komputerowe przygody - Ryszard Tadeusiewicz
      Co można jeszcze zrobić z komputera Atari XL/XE Jerzy Zaskiewicz Elbląg 1991 - broszuropodobne
      Synfile+ wydawnictwo oskar - spirala
      Nauka programowania w Basic tom 4 - wyd. oskar - spirala
      Nauka programowania w Basic tom 2 - wyd. oskar - spirala
      Języki Atari Xl/XE - Wojciech Zientara
      BUG/65 PalamaPress 1991
      Programowanie Mikroprocesora 6502 Rodnay Zaks część 1 i 2 ( w jednym kawałku ) spirala
      Atari Basic XL - Ośrodek Doskonalenia Kadr Technicznych
      Bug 65 wyd. oskar - spirala
      Logo Atari - Bronisław Fetraś
      Techniki Atari zabezpieczanie programów George Morisson ( szara okładka zeszyt klejony druk jednostronny stron 80 )
      The Print Shop instrukcja wyd. Bonus
      Poradnik użytkownia Atari Xl/Xe- SEOTO
      Atari Basic - Ośrodek Doskonalenia Kadr Technicznych ( styrana przez młodego mnie )
      Intern Atari - wyd. Bonus ( antic, gtia , pokey, pia ) - spirala w formacie a4
      • 15:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime17 Oct 2019 14:10

Daje 450. Gdzie podjechać?
      • 16:

CommentAuthorCOR/ira4

Mapa Pamięci Atari XL/XE Dyskowe systemy operacyjne - Wojciech Zientara ,
      Nauka programowania w Basic tom 4 - wyd. oskar - spirala
      Nauka programowania w Basic tom 2 - wyd. oskar - spirala

Wiem że nie chcesz rozwalać zestawu jednakże cholernie mi zależy na tych książkach ,ile byś za nie chciał ,podjadę jak będzie trzeba .

Ile chcesz za te wymienione ?
      Ile za calość ?
      Ile za komputer w raz z osprzętem(stacja ,carty)
      • 17: CommentAuthorxian

Książki - druga część :P sorry że to robie w ruskim porządku.
      Mac 65 - Palma Press
      Syncalc instrukcja - wyd oskar - spirala
      Atari 800 xl - wyd oskar - spirala
      Mac 65 - Oskar - spirala
      Poradnik Programisty Atari - Wojciech Zientara - stan krytyczny
      Programowanie Mikroprocesora 6502 - Rodney Zaks - część 4 - spirala
      Język Maszynowy Atari XL/XE - Palmapress
      Jan Ruszczyc - Assembler 6502 - SEOTO
      Wojciech Zientara - Poradnik Programisty Atari
      Rembrant Instrukcja - wyd. Oskar - broszura
      Nauka programowania w Basic - tom 1 - wyd. Oskar - spirala
      Mapa Pamięci - Oskar - spirala
      Grafika Atari - Oskar - spirala
      Grafika Atari dla Zaawansowanch - oskar - spirala
      Nauka programowania w Basic - tom 3 - wyd. Oskar - spirala
      Edytory Tekstowe dla atari - Ryszard Tadeusiewicz

Więcej na razie chyba nie ma ale będę grzebał bo jest po prostu bałagan i muszę przebierać przez książki o kotach i architekturze górnego meksyku.
      • 18: CommentAuthorxian

Do poniedziałku do 16 zdążę wszystko przeszukać ( bo to widać po całym domu jest ) i zrobić zdjęcia wtedy też podam cenę jaka mi się marzy.
      • 19:

CommentAuthorMq
      • CommentTime17 Oct 2019 18:10

Aaa, rozumiem, czyli wątek jest jednak o marzeniach. A myślałem, że licytacja. To ja pas.
      • 20: CommentAuthorxian

Chce pokazać co chce sprzedać żeby było wiadomo co się kupuje naszło mnie wczoraj że sprzedam a trochę mnie to przerosło i muszę trochę to ogarnąc. A cena? Powiedzmy że w tym dziale był atari + magnet za 350 zł i byli chętni. A tu jest jeszcze stacja, monitor, książki. Widać że stacja ma trochę większą wartość niż 100 zł dlatego też chciałbym to wszystko pookładać , pokazać i wtedy podać cenę.
      • 21: CommentAuthormono
      • CommentTime17 Oct 2019 18:10 zmieniony

Ta instrukcja do RAMBrandt'a by mnie interesowała. Ponieważ to jest jednostkowy drobny drobiazg, to nie chcę kolegi zajmować.
      Czy ktoś kto zakupi pełną kolekcję dałby mi znać i podzielił się instrukcją? Lub zeskanował?

Edit: Czy to jest to: ->link<- ? Jeśli to co innego to chętnie zaoferuję 20 zł.
      • 22:

CommentAuthorCOR/ira4

zawsze jakiś głodny się znajdzie ;)
      Wszystko ma wartość taką za jaką znajdzie się chętny ,ale moim zdaniem większość cen starych komputerów/konsol jest mocno przesadzona,nawet nie wiem czy dałbym połowę .
      Teraz pojawiła się fajna moda wśród kolekcjonerów na zamianki , a przynajmniej ja trafiłem na takich kolekcjonerów , właśnie robię niezły myk by zdobyć Falcona 030 ,kosztował mnie będzie mało kasy ale dużo zachodu gdyż muszę załatwić specyficzny sprzęt na zamianę ,który taniej mogę zdobyć z kolejnej zamiany za rzeczy które akurat posiadam , problem w tym że wolę znaleźć i kupić kolejne niż oddać swoje :-) .
      Ostatnio szukałem Pokeya i przy okazji komputerów Atari , poznałem sporo osób co trzymają Atarynki czekając na lepszą cenę,
      i leżą w piwnicach żółknąc od wilgoci .
      • 23:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime17 Oct 2019 20:10

Daje 500zł - teraz. Potrzebuje taki zestaw "na już". Jeśli nie to będę szukał na Allegro.

Nie mam pewności czy to co sprzedajesz - jest sprawne - więc po mojej stronie jest ryzyko.
      • 24: CommentAuthorMADRAFi
      • CommentTime17 Oct 2019 23:10

poznałem sporo osób co trzymają Atarynki czekając na lepszą cenę,

I to jest smutne. Jedni maja sterte kompow w piwnicy i nawet nie spojrzal na nie, a inni miesiacami szukaja.
      Ja nie znalazlem sensownego cenowo w dobrym stanie w PL i sobie sciagalem z USA.
      • 25:

CommentAuthorxorcerer
      • CommentTime18 Oct 2019 15:10

Ja chętnie kupię stację dysków.