W trakcie renowacji swojej atarynki wykonałem zestaw naprawczy do badge'a Atari 65XE. Składa się z kalkomanii napisu Atari w kolorze czerwonym oraz masek na elementy tłoczone. Naprawa polega na nałożeniu masek, przemalowaniu blaszki a następnie nałożenie kalkomanii. Całość jest wykonana z materiałów stosowanych w modelarstwie redukcyjnym. Efekt renowacji blaszki jest bardzo dobry. Jak ktoś byłby zainteresowany to zapraszam do kontaktu.
O, przydatna rzecz. A pokażesz zdjęcia poszczególnych etapów?
I od razu pytanie drugie - jaki charakter ma ten post? Wykonujesz odpłatnie taką usługę? Sprzedajesz taki zestaw do renowacji? Tylko informacyjnie się dzielisz?
Hmm, zdjęć z etapów nie mam. Mogę co najwyżej pokazać gotowego badge'a. Pozostało mi kilka zestawów (4 maski i 5 kalkomanii), więc mogę takie coś odsprzedać, ewentualnie podzielić się projektem, do własnego wykonania.
Wszystko się wyprzedało. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt na priv, trzeba będzie wykonać dodatkowe sztuki. Jeśli ktoś z kolegów mógłby użyczyć badge'y do 130 i 800XE to można by wykonać maski również do tych wersji.
Cześć. Musze odgrzebać temat. Nie było wielkiego zainteresowania, więc nie zlecałem później dodatkowego wykonania. Na ten moment to nawet nie pamiętam jaki był koszt. Sprawdzę i dam znać.