Hej gawiedzi retro, mam na sprzedaż lub zamianę (chętniej) taką "trochę" doinwestowaną A600. Szczegółowa lista tego, co znajduje się w zestawie poniżej: - komputer Amiga 600, wybielona, w doskonałym stanie (poza zaczepami - czytaj dalej) - praktycznie nowa folia klawiatury, stacja dyskietek przerobiona z PC-towej (ALPS), oczywiście komp w pełni sprawny - w Amidze wymienione kondensatory na tantalowe - Vampire 600 V2 - adapter na karty SD z kątówką KA47 oraz kartą 16GB Sandisk - oryginalny zasilacz - interfejs myszy USB Tom Rev 2 + adapter - adapter kart PCMCIA na CF - karta CF Kingston 4GB przydatna do wymiany danych z PC - mysz USB idealnie działająca z Tom Rev2 (Logitech RX250) - rozszerzenie pamięci do 2 MB CHIP-RAM A604n firmy Individual Computers pod klapką - karta Wifi na PCMCIA - kabel RGB - kabel HDMI slim do Vampira - praktycznie nowa pokrywa na komputer od Retronics (plus karton) - dodatkowo Kickstart 3.1 od Cloanto
Dodatkowo w Amidze z racji tego, że lubią w nich pękać zaczepy, zostały zamontowane zaczepy wydrukowane w 3D. W Amidze Kickstart od Cloanto (w tej chwili wyciągnięty, bo V2 go nie potrzebuje). Na karcie zainstalowany system, chyba wszystkie gry ECS pod WHDLoad oraz mnóstwo dem, muzyki i wszelakiego dobra. Aktualny Core w V2 – 2.11. Cena, jaka mi wyszła, gdy podsumowałem same komponenty to dokładnie 2854 złote. Sprzedam za 2600 lub patrz niżej. Fotki dla zainteresowanych.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
UWAGA - jest możliwość zamiany za dopłatą (z Twojej strony oczywiście) na Atari 8-bit w dobrym stanie w minimalnej konfiguracji:
- komp - kable - zasilacz - VBXE - Stereo - Rapidus - SIDE2 - Ultimate - inne wg uznania
Przy założeniu, że sam komp można kupić za 200, całość z dodatkami złożona u Przemysława powinna się zamknąć w ok. 1800 zł - w tym przypadku dopłacasz jakieś 600 złotych (wszystko do negocjacji), więc w sumie jesteś kolejne 200 zł do przodu.
Nie bardzo rozumiem pytanie "na co komu taka Amiga". Temu, kto chce korzystać z RTG w rozdzielczości, załóżmy, 1440x800 z oprogramowania dla RTG, pograć w bardziej wymagające gry, tudzież komfortowo używać DigiBoostera Pro w 64 kanałach z efektami. Można też sobie odpalić Shapeshiftera w pełnej prędkości, SNESa, CPS, MAME etc. Można też sobie wgrać core AGA i grać sobie w gry AGA lub oglądać dema przeznaczone na AGA/060. Można też sobie sprzedać Vampira za 300 ojro (ja dałem 320) i cieszyć się A600 z 2MB chip. Nie ma tutaj filozofii.
widzisz...nie znałem tych nowych rozszerzeń i napisałem ciut złośliwie,fajna ta twoja Amiga ale żeby od razu Atari oddawać z dopłatą ;).
Jakiś czas temu słyszałem o wersji podobnej dopałki dla Amigi 1200,wiesz może czy coś się ruszyło w temacie,ewentualnie mógłbyś polecić jakąś sensowną cenowo kartę dla A1200 z zegarem 060 ?
@IRATA, nie odebrałem tego za złośliwość. Niestety nie ma czegoś takiego,jak "sensowna cenowo karta dla A1200 z zegarem 060", chyba jedynie w tej chwili to, co robią chłopaki z CS-LAB (WARP), ale tu raczej musisz sobie wykombinować sam na własną rękę procek (dość trudne). Cenowo nie wiem, musiałby udać się na PPA. Co do wymiany na Atari - to był mój pierwszy komputer, odziedziczone po kuzynie 65XE z Turbo 2000. Nostalgia bardzo. Chciałbym po prostu mieć teraz Ataraka z dopałkami na maksa, maksowałem już Spectruma, CPC, C64, miałem też 65XE ale "tylko" z SIDE2+Ultimate, chcę zobaczyć, co to może więcej. Jak nie będzie chętnych, rozparceluję i wystawię na Allegro...