Nie wiem czy wybrałem dobry dział. Ale mam pytanie związane z konsolą Atari 7800. Poszukuje do niej gry Double Dragon. Na europejskim Ebayu jest tylko jedna kopia za chore pieniądze. W USA można kupić taniej. Teraz pytanie czy A7800 ma blokadę regionalną i czy gry NTSC będą działaś na PAL?
Tak ma blokadę. Albo może nie tyle blokadę co po prostu nie będzie działać wersja ntsc ze względu na różnice w taktowaniu. Double Dragon w wersji pal ma chore ceny. Zdecydowanie nie warta takich pieniędzy. No chyba że ktoś jest kolekcjonerem i musi ją miec. W innym wypadku lepiej sobie nabyć jakiś kartridż flashowalny.
@urborg, polecasz Cuttle Cart 2 który jest białym krukiem na rynku. Nie do zdobycia. Na stan dzisiejszy nie ma kartridża, który odpalił by Double Dragon. Tylko oryginał.
Niestety też bym na to nie liczył, to jest tylko wizualizacja. RetroHQ najpierw się "chwali", a później.... na JagGD czekamy chyba ze cztery lata, wypuścił 80szt. i dalej nie ma, przerosły go zamówienia. Obsługi CD też nie ma, niby miała być. Nowy LynxGD zapowiadany z rok temu nadal nie wyszedł. A7800 ma dopiero w planach.
Wracając do Double Dragon, tam jest bankowanie Activision zaszyte w GAL'u, wiem tylko o jednej osobie która to "złamała". Przed RetroHQ jeszcze długa droga. ;)
Dzięki rj1307 za info. Zostaje tylko oryginał. Ale dawanie 800zł za grę. Nie pojebało mnie. Lepiej kupić amerykańską A7800 z grą wyjdzie kilka stów taniej ;)
800 zł - nieźle. Pamiętam jak chodziły po 300 i już wtedy uznałem że gra nie jest warta takich pieniędzy. Cena tutaj oczywiście nie ma żadnej korelacji z grywalnością tego tytułu. Ten Double Dragon z Atari 7800 w mojej ocenie jest bardzo przeciętną grą.
800zł?! Ja swój kupiłem za 200zł z przesyłką, co było dla mnie ogromną kwotą. Kupiłem nie po to, by grać, tylko po to, by rozkminić bankowanie tego kartridża ;)
Modowanie faktycznie byłoby rozwiazaniem. Moznaby też wtedy uruchomić Robotrona 2084 króry nigdy nie wyszedł w wersji Pal. Mi na Double Dragonie na tyle nie zależy zeby się w to bawić.
@rj1307 Czyżbyś to Ty był tą jedyną osobą która rozgryzła bankowanie w Double Dragon?