atarionline.pl Postacie z polskich gier - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Zastanawiałem się jakie mamy w miarę rozpoznawalne postacie z polskich gier. Raczej żadna nie przebiła się do masowej popkultury, acz szkoda. Oczywiście poprawcie mnie jeśli się mylę. I dla uproszczenia zostawmy Wiedźmina w spokoju :) Chodzi mi o oryginalne postacie, a nie adaptacje innych mediów.

Czy mamy postacie takie jak np. Dizzy? Rozpoznawalne, z odrobiną osobowości wychodzącą poza piksele z których były zrobione?

Jak wy to widzicie? Wydaje mi się, że taką postacią jest Robbo. Może Franko. Valdgir?
      • 2:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime17 Feb 2020 22:02

Robbo i Fred
      • 3: CommentAuthormono

Właściwie to chyba poza Mieczami Valdgira i Najemnikiem nie mieliśmy żadnych serii stąd i nie ma postaci.
      A karzeł nazywał się ALDIR :) Ale jak widać nie jest postacią rozpoznawalną :P
    2.  
      Ha, jestem dowodem, że nie jest :)

Klątwa i Władcy Ciemności to też chyba seria. Ale o bohaterze nie pamiętam nic.

Może gracze z C64 i Amigi mieli więcej wyrazistych postaci z gier?
      • 5: CommentAuthorzbyti

Franko i tekst "na półkę" zna każdy kto miał Amigę, a kto nie miał Amigi?!

Grzyby też miały swoją wersję Franko, a kto nie miał grzyba?!
      • 6: CommentAuthorTMJ

Zapamiętałem dwa tytuły (subiektywne wytypowanie):

Robbo:

Mortyr:

• 7:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime18 Feb 2020 11:02

Temat pokrewny z tym: ->link<-
      :)
      • 8:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime18 Feb 2020 11:02

Bohater Teenagenta chyba był dość znany, gra miała też angielską wersję językową i była wydawana na zachodzie.
      • 9: CommentAuthorTMJ
      • CommentTime18 Feb 2020 15:02

A no i jeszcze Kao: