Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nosty:
Spellbound - wg mnie gra wyprzedzajaca swoją epoke. Nie udalo mi sie jej skonczyc nawet z dokladnym opisem przejcia. Co zreszta swiadczy o jej klasie, bo zachowanie NPC'ow nie dawalo sie do konca przewidziec.Mono:
Spellbound to jest druga część z serii Magic Knight: ->link<-Kaz:
A ta część, która jest, została potraktowana przy konwersji po macoszemu.Irata:
filmik z przejścia wersji dla Comody jest beee ?Irata:
nie rozumiem że takowy powstał skoro gry się nie da przejśćIrata:
jakie są różnice między wersją dla Atari a CommodoreIrata:
jestem pewny że widziałem kiedyś opis przejścia gry dla wersji AtariMono:
A dopiero później robiono wersje rozszerzoną na ZX Spectrum 128K uzupełnioną o dodatkowe plansze i być może zmieniając nieco gameplay.emkay:
Ofcourse this type of picture is possible, also for a game.Kaz:
czarne tło plus cztery koloryKaz:
Na szczęście wersja Atari ma też zalety - moim i Mono zdaniem, grafika jest ładniejsza, ma lepszy klimat niż w wersjach na ZX, C64, a już na pewno w wersji na Amstrada.Kaz:
Ze "Spellbound" jest taka (dla mnie fajna) rzecz, że Peter Sheppard dokonał konwersji grafiki z hiresu do lowresu (...) W wielu miejscach wygląda to wręcz rewelacyjnie, znacznie lepiej niż na Amstrad CPC/ZX Spectrum/C64, gdzie mamy do czynienia z grafiką hiresbanshee:
Nie, nie udało mi się ukończyć natomiast pamiętam, że gdy robiłem mapę grałem chyyyyba na podstawie opisu z Top Secretu, bo on był pokroju step-by-step. Mało już pamiętam bo było to lata temu, ale to była kwestia podziału obowiązków pomiędzy progressem w grze, a opiekowaniem się bohaterami. Z czasem z tym pierwszym było coraz gorzej, bo trzeba było coraz częściej latać po przyjaciołach i polepszać im humor. Doszedłem dość daleko i wydawało mi się, że nie byłoby to jakimś super wyzwaniem ukończenie gry szczególnie w dobie save/load, ale z uwagi na to, że interesowała mnie wówczas "kartografia" Spellbounda to odpuściłem próby. (...)IRATA4:
jest dużo fajnych gier które dużo tracą przez grafikę,sam mam takich parę które chciałbym poprawić .Wikipedia:
The in-game instructions for Finders Keepers, and the printed instructions for Knight Tyme and Stormbringer, refer to Magic Knight as 'he'. However, in a feature on the Magic Knight games in issue 27 of Retro Gamer magazine, David Jones stated that Magic Knight "was always female" and that if he had written another Magic Knight game, this would have been "the big reveal at the end".