Już się zaczęło o 21.00, niektórzy połączyli się nawet o 20.00. W tej chwili są 22 osoby. Irata, Tobie też wysłałem zaproszenie na maila, wystarczyło wcisnąć "Join meeting" i robić wedle instrukcji.
klikam na link jaki jest w artykule, potem klikam na Join Meeting wpisuję nazwę i adres email, next i znowu klikam Join Meeting. Na końcu mam Thanks for waiting. Nie pyta mnie o hasło
A jednak się pyta, tak samo zachowuje się chrome jak firefox. Edge nie używam bo mam linuksa. Z drugiej strony jakby się nie pytał to by nie wiedział kto chce dołączyć.
Kaz nastepnym razem zroob przez Zoom. Zoom wygląda identycznie bo został zrobiony przez te samą osobę. A działa na XP i ma niższe wymagania. Pozwala też widzieć wszystkich naraz. Robimy na tym zajęcia w szkole i działa bez problemu, jedynie osoba z telefonu miała problem. Mi udało się wczoraj sprobować z komputera - laptopa z win 7, ale nie działa jak powinno, wiem że innych też rozłączało po włączeniu mic lub kamery. Zoom lepszy, możemy zrobić próbę w najbliższym czasie jeśli chcesz.
Creonix, Kroll - Zoom brzmi dobrze, ale ma wielką wadę - ograniczenie w darmowej wersji do 40 minut spotkania. Twoja szkoła zapewne płaci za wersję bez ograniczeń. Poza tym wczoraj w czasie spotkania JakubD się wypowiadał na temat Zooma, że nie ma reguły co do zamulania komputerów przez poszczególne systemy. Bywa, że Zoom obciąża znacznie więcej niż Cisco Webex, a bywa też odwrotnie.
Ponoć działa to tak, że samo się po 40 minutach blokuje. I ponoć można się zalogować ponownie. Będziemy to testować w sobotę o 21.00, więc wpadnij pomóc w testach.
Tylko, że nawet jak to działa po ponownym zalogowaniu, to wyobrażasz sobie, że dwadzieścia osób będzie się co 40 minut logować? Jakoś to takie niefajne.
Okazało się, że potrzeba spotkań i rozmów zamieniła testy w wielogodzinną posiadówkę :D. Ja wymiękłem przed drugą, a jeszcze parę osób zostało. Do której panowie siedzieliście? :)
Wymiękłem koło północy. W trakcie walczyłem z kamerą, która zamrażała (pomógł jeden wpis w rejestrze) No i jeszcze z routerem. Łącze mam 10Mbit/1Mbit, a zoom działał na pół gwizdka. Pomogło wyłączenie wbudowanego w router firewalla xD
Wymiękłem trochę przed @Kaz ale zostawiłem zoom włączonego, przez co miałem wrażenie, że @pin ładuje mi do głowy jakiś program z magnetofonu :] zarejestrowałem w trybie zombi, że interes zwinął się krótko po 3:00 am.
ZOOM minimalni obciążał mi kompa w porównaniu do CISCO.
In this type of attack, hackers use compromised user credentials of previous breaches and try to get past the authentication methods by reusing the same username and password. Later, the accounts are usually sold on different hacker forums.
Czyli to nie dziura bezpieczeństwa w Zoom, tylko w użytkownikach. Jak użyli tym samych maili/haseł, to wtedy można było się im na konta zalogować. I tyle.
No i koniec! Dzięki panowie za liczne uczestnictwo, wyszło z tego pewnie ponad 6h, jak jakubd da radę to wrzucimy na YT. Tym razem spotkanie wyszło o niebo lepiej, taka konwencja jak dzisiaj jest bardziej trafiona niż ta sprzed tygodnia.