To atari robiło też flippery ? Czy to flipper ku czci atari ? edit: w linku z góry piszę że to faktycznie flipper atari. Nic o tym nie wiedziałem ciekawe..
To jakaś ciekawostka,Atari oficjalnie Pinballi nie robiło choć te również wywodzą się z Ameryki,może jakiś egzemplarz/prototyp zbudowali,ale to nie ta branża,Atari miało Ponga wcześniej był Space Wars i Computer Space które były konkurencja dla pinballi.
Z opisu z linka wynika że to były dość innowacyjne pinabale, jak na koniec lat 70tych, że zamiast sensorów dotykowych używali elektromagnetycznych, i że połowa produkcji wróciła do producenta z powodu kijowej sklejki użytej do wykonania.
o kurczę ! czyli Atari w zasadzie równolegle działało na rynku Pinballi no to faktycznie dobra ciekawostka,o bodaj najgłośniejszym "Super Man"słyszałem,myślałem że Atari zrobiło elektronikę a nie całego pinballa. Flipper to nazwa paletek którymi odbijamy piłkę,taka potoczna niepoprawna nazwa która o dziwo znalazła się nawet w Wiki,jakiś czas temu czytałem artykuł o niepoprawności tej nazwy,znajdę to podlinkuję.