atarionline.pl 16 lat stuknęło... - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime20 Apr 2020 00:04

Dzisiaj serwis AtariOnline.pl skończył 16 latek, to więc już taki prawie dorosły nastolatek :)

Tak tylko przypomnę zeszłoroczny filmik rocznicowy:

• 2: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime20 Apr 2020 00:04 zmieniony

No proszę... Na filmie @Kroll zaprasza na stronę @xxl - ale to było w innym świecie, przed Gravity Worms i Koronawirusem :D
      • 3:

CommentAuthorKaz

Kiedyś to i Pin miał adres w domenie atari.pl. Ale to zanim wszystkich xxl wyrzucił :)
      • 4: CommentAuthorxxl

wypierasz rzeczywistosc :-)

->link<-
      • 5:

CommentAuthorccwrc
      • CommentTime20 Apr 2020 06:04

xxl jak TVP. Spoko :)
      • 6:

CommentAuthorpabloz1974
      • CommentTime20 Apr 2020 10:04

Jak TVN :)
      • 7: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime20 Apr 2020 10:04 zmieniony

Radio Erewań:

Słuchacz: Czy to prawda, że subdomeny na atari.pl popełniły samobójstwo?
      Radio: Tak to prawda, nawet zanotowano ich ostatnie słowa: "XXL! Nie strzelaj!" :D
      • 8:

CommentAuthorRastan
      • CommentTime20 Apr 2020 19:04

100 lat! :)
      • 9: CommentAuthorilmenit
      • CommentTime20 Apr 2020 20:04 zmieniony

@Kaz - gratulacje wytrwałości i cierpliwości w tworzeniu miejsca przyjaznego wszystkim. Osobiście dziękuję za wspaniałą stronę, dzięki której co jakiś czas wracam do hobby, jakim jest retro-Atari. No i to okrągłe $10 lat :)
      • 10:

CommentAuthormav
      • CommentTime20 Apr 2020 20:04

Brawo!
      • 11:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime20 Apr 2020 21:04

100lat,no nieźle,GRATULACJE ...
      ... i pomyśleć że od 2011r z "wami" się męczę ;)
      • 12: CommentAuthorfalcon030

Dzię-ku-je-my!
      Najlepszego dla wszystkich budowniczych portalu!!!
      Byle do 100 :-)
      • 13: CommentAuthormono

$100 lat!
      • 14: CommentAuthorrr_800xe

Brawo, brawo. Ja dzięki tej stronie, każdego dnia wracam do Atari. Nic nie zmieni tego, że ten komputer poznałem jako pierwszy - i wszystko co z nim związane, zawsze mnie cieszy - dziękuję Wam wszystkim za pracę jaką wkładacie w tę stronę - ona jest poprostu dla mnie ;).
      • 15: CommentAuthorXuio

Serdeczne gratulacje!
      • 16:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime20 Apr 2020 22:04 zmieniony

Brawo, ale naprawdę poimprezujmy za 4 lata (jak dożyjemy! :P). :)
      • 17:

CommentAuthorTheFender
      • CommentTime20 Apr 2020 22:04

Brawo :)
      • 18:

CommentAuthorvangis
      • CommentTime20 Apr 2020 23:04 zmieniony

Gratulacje. Jestem tylko ciekaw czy mamy jakiegoś zarejestrowanego użytkownika co jest wieku naszego jubilata ;) Jak jest to niech da znać :)
      • 19: CommentAuthorTMJ
      • CommentTime21 Apr 2020 00:04 zmieniony

Gratulacje i dzięki KAZ!!!

Ja późno okryłem Atarionline, bo rok temu (2019) ale od tamtej pory jestem codziennym czytelnikiem...

Pzdr
      • 20:

CommentAuthorCyprian
      • CommentTime21 Apr 2020 00:04

100 lat!!!
      • 21: CommentAuthorcaruso
      • CommentTime21 Apr 2020 02:04

Jeszcze jeden i jeszcze raz!..
      • 22:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime21 Apr 2020 07:04

Dzięki panowie, ale cały czas przypominam - to nie dla mnie gratulacje, ale dla wszystkich Was, którzy tworzycie zawartość serwisu, a szczególnie dla tych, którzy pracowali i pracują nad artykułami, wzbogacają archiwa, i robią wiele innych niewidocznych rzeczy, które są niezwykle istotne, ale właśnie... czasami mało medialne. To serwis społeczności, a nie pojedynczej osoby.

Gratulacje. Jestem tylko ciekaw czy mamy jakiegoś zarejestrowanego użytkownika co jest wieku naszego jubilata ;) Jak jest to niech da znać :)

Jeżeli masz na myśli zarejestrowanego na forum, to nie może być takiej osoby, ponieważ forum powstało 4 lata później, zakładaliśmy je z Sikorem w 2008 roku.

Jeżeli wliczamy zarejestrowanych na stronie głównej, to tam rejestrowani są tylko ci, którzy piszą artykuły, nie ma obowiązku rejestracji, aby komentować. I oprócz mnie i Zygi, którzy zostali zarejestrowani w listopadzie 2003 roku (parę miesięcy przed odpaleniem serwisu w sieci 20.04.2004) to jest tylko jedna osoba, która jest równolatkiem serwisu - kolega Dracon zarejestrowany 9 czerwca 2004 roku o godzinie 21:03. Zapewne jako pierwszy podrzucił artykuł do publikacji. Gratulacje! :)

A pierwsza nowinka "I nastała światłość" jest do przeczytania tutaj:

->link<-

Można sobie sprawdzić, kto wówczas już komentował. Z osób, które ja rozpoznaję to Solo, Koala, MDW, Kaczor, Dan, Jurgi, Azbest. Potem coraz więcej takich osób komentowało kolejne nowinki, więc pewnie z kilkadziesiąt osób by się znalazło, które już wtedy były regularnymi czytelnikami, a wciąż są obecni.
      • 23:

CommentAuthorvangis
      • CommentTime21 Apr 2020 11:04 zmieniony

Kaz chodziło mi o to czy ma tak samo 16 lat jak strona atarionline czyli urodził się w 2004 roku, a zarejestrować się mógł później na przykład 2018.
      • 24:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime21 Apr 2020 17:04

@Kaz
      kolega Zyga to ten twój kumpel z dzieciństwa z którym jesteś na zdjęciu z dawnych lat,a co teraz porabia Zyga ? dalej zajmuje się Atari czy odszedł od tematu ?
      • 25:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime21 Apr 2020 17:04

Trochę spóźniony, ale również przyłączam się do gratulacji i podziękowań dla wszystkich osób zaangażowanych w tworzenie AOL, jak i wnoszących tu życie swoimi wypowiedziami :-)
      • 26:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime21 Apr 2020 18:04

->link<-

przejrzałem archiwum AoL i wspomnienia wróciły,z tamtych artykułów,opisów gier aż bije pasją,przypomniałem sobie jak bardzo chciałem dołączyć do grona tych osób,teraz widzę że mimo rozwoju forum to idzie trochę w niewłaściwą stronę,produkcje mamy ekstra a w dupach się poprzewracało(mnie również),każdy narzeka,na forum masa tematów nic nie wnoszących,pokrewnych,a pasja jakby stonowała..,na szczęście nie wszystko widzę w czarnych barwach,ale chyba zdziadzialiśmy...
      • 27: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime21 Apr 2020 18:04 zmieniony

@IRATA4 nie przesadzaj bo ktoś prześledzi te artykuły od 2004 i się okaże, że tendencja spadkowa zaczyna się od 14.01.2011 ;)
      • 28:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime21 Apr 2020 19:04 zmieniony

Vangis - ach, Tobie chodzi o osoby 16-letnie... A to z tego co wiem, jest taka co najmniej jedna osoba.

Irata - Zyga dalej jest miłośnikiem Atari, ale w stanie spoczynku. Ni ma czasu.

A Vladimir Zuniga podesłał nam na fejsie taką oto kartkę urodzinową (dzięki!) w trybie GR14:
      • 29:

CommentAuthorvangis
      • CommentTime21 Apr 2020 23:04

Kaz to fajnie że młodzież jest, a nie same dziadki ;), a karteczka zacna :)