Cześć, Razem z zespołem zbliżamy się do finiszu tworzenia gry "Adam Is Me" ->link<- Pojawiła się kwestia jaką opcję dystrybucji wybrać. Przygotowałem sondę (po angielsku), aby uzyskać informację o Waszych preferencjach. Jest dostępna na jednym miejscu (forum AtariAge), aby nie duplikować odpowiedzi i uprościć ich zsumowanie: ->link<- Jeżeli jednak nie macie tam konta, można ewentualnie odpowiedzieć w tym wątku.
Finalna cena będzie ustalana z wydawcą. Tu wrzuciłem według Rescue Expedition, która wg ->link<- kosztowała PLN 149 (EUR 39, USD 49). Cena max. była dla wersji z cartridgem, VATem, gadżetami i kosztami przesyłki. Jak pisałem - nie planujemy na grze zarabiać - to się kompletnie nie opłaca na naszą platformę a potem trzeba by jeszcze wrzucać to w dodatkowe źródła dochodu co tylko komplikuje sytuację podatkową. Tworzenie tej gry to dla nas hobby :)
Super, jeśli Duddie wydałby grę w takiej formie jak 07 zgłoś się czy RE :-) Ja tam liczę na dyskietkę, lubię uruchamiać gry ze stacji dyskietek, więc jeśli miałby być cart, to byłoby miło, gdyby towarzyszyła mu dyskietka, ewentualnie wersja free, którą można by sobie na dyskietkę nagrać ;-)
Jak nie planujecie zarabiać, to nawet z gadzetami da się to zrobić duuuużo taniej :D Tylko że trzeba się w to samemu zaangażować :) podaje jako przykład Pac-Mada, którego sprzedawałem po kosztach za 65 pln. Wydanie na kardzie z pudełkiem i gadzetami.
Bocianu - jeżeli ktoś robi wydanie prywatnie i nie dzieli się z urzędem skarbowym to to oczywiście zrobi to dużo taniej, ale w przypadku wydania przez firmę dochodzą jeszcze koszty podatków i prowadzenia działalności, które nie muszą być małe. Tak więc nawet bez zysku końcowa cena może być dość wysoka.