Witam Wszystkich ! Mam pytanie: czy ktoś ma na zbyciu układ FREDDIE do ATARI. Niestety nie wymieniłem na czas zasilacza i poszło przepięcie na płytę. Skończyło się to uwaleniem dwóch kości pamięci DRAM i FREDDIE. Pamięci miałem zapasowe ale FREDDIE-go nie mam. Może ktoś poratuje ?
Opcje są takie jak wyżej koledzy napisali czyli: 1. zamiennik SRAM od Lotharka +zaślepka Fredka 2. pełny zamiennik od Simiusa
Jest jeszcze jeden projekt który jakiś czas temu powstał: 3. zamiennik Krystiana77: ->link<-
I ostatnia możliwość: 4. projekt Torimana na moich płytkach pamięci SRAM: ->link<- Wtedy możesz zastosować zaślepkę Fredka od Lotharka, lub zrobić sobie samemu taką zaślepkę choćby na pająka. W zasadzie jak masz SRAM wtedy po prostu Fredek nie jest potrzebny, a rzecz sprowadza się do tego, żeby tylko zrobić dzielnik zegara przez 4 jednym układem 7474. Jak masz części i chęć skorzystać z tego projektu pamięci SRAM, to mogę dać Ci płytkę do tego, bo mi gdzieś tam jeszcze została po kosztach wysyłki paczkomatem.