Przepraszam jeśli taki temat jest na forum, lub jest jakiś dobry poradnik dla nowicjuszy, nie mogłem nic takiego znaleźć, i jeśli możecie to mnie przekierujcie a temat usuńcie. Mam problem z odpaleniem czegokolwiek na emulatorze Atari 800. Pobrałem emulator, wgrałem, dodałem romy i pobrałem Kolony 2100, na którego smaka narobił mi CDAction. I tu zaczął się mój problem, gdyż zupełnie nie mam pojęcia jak go odpalić! Na emulatorach znam się słabo, pogrywałem sobie tylko na NEStopii i tyle... Mógłby ktoś jakoś pomóc? Tylko miejcie na uwadze, że jestem kompletnym nowicjuszem w tych sprawach. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Tzn skonfigurowałem, chodzi mi tylko że gdy pobrałem Kolony, to miałem tylko obraz hm... cóż to się wkłada jako płytę do Atari? A, nieważne. W każdym razie nie mam żadnego pliku wykonywalnego czy czegoś w tym stylu.
starsza wersja emulatora :) - uzyj "Attach disk" wskaz plik z gra - zeby zamontowac sobie obraz a pozniej zrestartuj emulowane atari (jest opcja w menu emulatora) (jesli masz obraz calej dyskietki)
jesli natomiast possiadasz plik "xex" z gra to wybierz "load executable"